VESELI BRBLJAVCI

Je li sibirski haski pravi pas za vas?

24.03.2016 u 17:07

Bionic
Reading

Sibirski haski voli trčati, kopati i istraživati, a ne smeta mu hladnoća. Ukratko, idealan pas za aktivnije osobe

Odlični su za trčanje po hladnoći

Haskiji su najčešće veseli, aktivni i vrlo druželjubivi psi, a njihovo bogato i gusto krzno odlično ih štiti od hladnoće. Ako volite biti aktivni čak i tijekom zime, haski će bez problema držati korak s vama. Sibirski haskiji originalno su uzgojeni kao atletski, brzi i izdržljivi psi.

Vole hladno vrijeme

Sibirski haskiji zapravo vole hladnoću. To je zahvaljujući dvostrukom sloju krzna. Iako su vrlo dobro prilagođeni hladnom vremenu, haskiji svejedno mogu promrznuti i stradati od hipotermije pa je pametno razgovarati s veterinarom o tome gdje su granice izdržljivosti ljubimca.


Vrlo su druželjubivi

Ako već jeste vlasnik psa, a želite i sibirskog haskija, nećete imati problema. Haskiji su vrlo druželjubivi i odlično se slažu s drugim psima. Nažalost, to nije pravilo i za sitnije ljubimce kao što su mačke i glodavci, jer imaju snažan lovački instinkt.

Vole kopati

Haskiji vole kopati. To im je omiljen hobi. Ako imate dvorište, svakodnevno ćete pronalaziti nove rupe koje je ljubimac iskopao. Pokušajte svog haskija jednostavno dresirati da kopa gdje mu je to dozvoljeno.

Nisu sjajni psi čuvari

S obzirom na to da su vrlo društveni, haskiji nisu idealni psi čuvari, jer bi se prije mogli sprijateljiti s provalnikom nego ga ugristi.

Haskiji su uglavnom nježni i dobroćudni psi koji ne laju prečesto, no znaju zavijati na vrlo specifičan način.