U SKLADU S PRIRODOM

Je li ovo najmaštovitija kuća koju ste ikad vidjeli?

25.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Moderno uređena kuća smještena u bajkovitom prirodnom okruženju potpuno je spojena s vanjskim područjem koje čini i njezin glavni ukras

Queens Park kuća djelo je arhitektonskog studija MCK, a osim modernim dizajnom, izdvaja se i životnim prostorom koji je u cijelosti spojen s vanjskim prostorom koji krasi divna priroda. Osnova ideja ovog stambenog prostora bila je apsorbirati prednosti prirode i kreirati neometanu fluidnost između interijera i eksterijera.

Nekada sasvim obična kućica tako je i više nego uspješno transformirana u osvježavajući dom, a u cijelom prostoru svaki detalj je posebno biran te pažljivo smješten na svoje mjesto. Centralni dio ovoga doma svakako je prostrani dnevni boravak s kuhinjom koji se zahvaljujući pomičnim zidovima lako stapa s eksterijerom te dopušta da priroda prožme cijeli interijer.

Prilikom uređenja interijera arhitekti su se odlučili za neutralne boje i drvene detalje kako bi naglasili korištenje prirodnih materijala. Dodatak bijele i mentol zelene prostoru daju određenu dozu svježine, a drvene pregrade i više su nego maštovite. Dobar efekt se također postigao i velikim ogledalima koji povećavaju prostor, a ogledalo smješteno u kupaonici djeluje više nego efektno.