IMPOZANTNA SKULPTURA

Je li ovo najljepši izlog u Zagrebu? Poznati dizajner nakita servirao blagdansku čaroliju

13.12.2023 u 11:42

  • +6

Blagdanski izlog Nenada Sovilja

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bojan Zibar

Bionic
Reading

Jedinstveni spoj nakitne umjetnosti i skulpture posjetitelji mogu doživjeti u kultnom zagrebačkom dućanu Nicolas Concept Store, čiji je izlog u raskošnom božićnom ruhu ukrašen impozantnom skulpturom pauna u izvedbi umjetnika Nenada Sovilja

Poželite li nahraniti oči i dušu predivnom i jedinstvenom božićnom pričom te provjeriti zašto su ovaj zanimljiv izlog eminentni stručnjaci u području likovnih umjetnosti proglasili nedvojbeno najljepšim u Zagrebu, prošećite do Masarykove ulice, gdje možete saznati više o srednjovjekovnoj simbolici pauna.

'Ova kraljevska ptica simbol je obilja, spiritualnog rasta i oživljavanja te ponajprije dostojanstva. Što više možemo poželjeti kada je riječ o nadolazećim blagdanima i Novoj Godini', izjavio je Sovilj o svojoj novoj kolekciji, kao i impozantnoj skulpturi pauna koju je stvorio za izlog poznate modne trgovine u zagrebačkoj Masarykovoj ulici.

Njegova kolekcija pod nazivom 'Paun' sastoji se od prekrasnih medaljona s motivom oka paunova pera, prožetih srednjovjekovnom simbolikom pauna povezanom s Božjom veličanstvenosti utjelovljenom u rođenju, smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Izrađeni su ručno od smole, paunovog perja i poludragog kamenja.

Ovaj renomirani hrvatski dizajner nakita i kipar nastavlja svojim prepoznatljivim kreativnim sredstvom, nakitom i skulpturom, ostvarivati društvene ciljeve i promicati pozitivne društvene vrijednosti.

Kao plod uspješne suradnje s Hrvatskim Telekomom u okviru projekta 'Poziv koji ne propuštaš', Sovilj je oduševio javnost prekrasnim medaljonima s ugrađenim čipovima starih mobitela, a 30 posto njihove cijene donirao udruzi Čisteći medvjedići.

Osim u Nicolas Concept Storeu, odnedavno novom prodajnom mjestu Soviljeva nakita, njegovu kolekciju božićnih medaljona možete provjeriti i u modnom dućanu Garderoba Concept Store na adresi Martićeva 17.