svi ih žele

Je li ovo kraj Samba tenisica? Ovaj Nike model rasprodaje se u rekordnom roku

22.12.2023 u 10:52

  • +2

Emily Ratajkowski

Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Bionic
Reading

Iako se Samba tenisice i dalje nose, primjetno je da za njima vlada sve manja pomama, a dokaz su i stajlinzi trendseterica koje ih sve češće mijenjaju novim stilovima

Kada zagrižene ljubiteljice Adidas Samba tenisica svoj donedavno omiljeni model sve češće ostavljaju u ormaru i mijenjaju ih novim stilovima, jasno je da nam se spremaju velike promjene u trendovima.

Manekenka Emily Ratajkowski rijetko se odvajala od svojih crnih 'sambica', no u posljednje vrijeme kada god ima priliku nosi Nikeove tenisice, model Tom Sachs x NikeCraft General Purpose.

Ove tenisice lansirane su početkom 2022. godine kao dio kolekcije dizajnirane u suradnji s Tomom Sachsom te su dostupne u nekoliko boja. Potražnja za njima je ogromna i u većini online trgovina su rasprodane, a prodaju se po cijenama od 100 do 200 eura.

Popularna trendseterica nosi ih u neutralnim tonovima i kombinira s ležernijim stajlinzima. Primjerice, svoj krem par s visokim smeđim potplatom jučer je nosila na crnu trenirku, majicu s printom i zeleni kožni kaput - outfit koji je vidno bio udoban i sjajna opcija za nešto toplije zimske dane.

  • +4
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: IGNAT / INSTAR IMAGES / PROFIMEDIA

U svemu tome postavlja se i očigledno pitanje: je li ovo kraj pomame za 'sambicama'? Čini se da bi mogao biti. Naime, postoji još jedan model kojem se predviđa velika popularnost i koja bi ih lako mogla zamijeniti u 2024. godini - Onitsuka Tiger Mexico 66.

Njih već nose, između ostalih, Kaia Gerber i Rita Ora, a zasad su najtraženije u efektnoj žutoj boji - kao stvorenoj za veseli početak nove godine.