SIMPATIČNO I JEDNOSTAVNO

Je li ovo jedan od najšarmantnijih malih restorana u Zagrebu?

26.11.2012 u 15:35

Bionic
Reading

U samome centru Zagreba jedna od najpoznatijih hrvatskih kuharica Ana Ugarković otvorila je Mali bar koji, osim hranom, osvaja i jednostavnim te šarmantnim uređenjem

Restoran Mali bar koji se nalazi u zagrebačkoj Vlaškoj ulici u vlasništvu je poznate hrvatske kuharice Ane Ugarković, a uz ukusna jela i pića nudi i domaću atmosferu koja se osjeća na svakom koraku. Maleni prostor jednostavno je uređen te doista simpatičan, ugodan, a opet neodoljivo šarmantan.

Cijeli prostor odiše domaćom atmosferom te je prava suprotnost klasičnim restoranima. Žuto obojeni zidovi pridonose domaćoj i opuštenoj atmosferi, a kontrast s plavim lusterima i okvirima za ogledala daje dozu razigranosti. Baš kao u bakinoj kuhinji, tu je veliki bijeli kredenac, svježe začinsko bilje u lončanicama te aktualni jesenski plodovi na šanku.

Ugodnoj i toploj atmosferi pridonose i jednostavni drveni stolovi te različite stolice, a valja spomenuti i buketić svježeg cvijeća koji se nalazi na svakome stolu. Bez pretjeranih detalja, šarmantni Mali bar poziva na druženje i uživanje u jelu, a svaki ukras je pomno biran i smješten. U oči odmah upadaju bijelo uokvirena ogledala, jednostavna, a tako efektna, različite vinske kutije, uokvireni ključići te meni šarmantno ispisan na zidu iznad šanka.