KAKAV PREOKRET

Je li moguće da se ključ sretnog braka krije u ovome?

28.01.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Znanstvenici su došli do novog zaključka u vezi tajne sretnih brakova, a izgleda da caka u tome što supružnici ne provode previše vremena zajedno

Prema studiji objavljenoj u časopisu Social Forces, muškarci poboljšavaju kvalitetu života svojih supruga ako grade karijeru i rade više od 50 sati tjedno.

Studija također kaže da muškarci u braku izvlače deblji kraj bez obzira na to rade li više ili manje. Zdravstveno stanje nije im tako dobro ako imaju supruge koje rade punom parom, a zdravlje im stradava i od stresa ako su karijeristi i često ostaju prekovremeno na poslu. Ako im i supruge rade prekovremeno, dodatno osjećaju teret brige o domu te imaju manje vremena za svoje hobije i sport.

Znanstvenici su istraživali životne navike gotovo 4.000 muškaraca u srednjim godinama od 1979. do 2004. godine. Objedinjene studije sa sveučilišta Texas i Indiana kažu da su uspješniji muževi svojim suprugama mogli osigurati dodatnu pomoć u obliku čistačica ili dadilja pa su se one mogle posvetiti svojim potrebama i bile su sretnije od onih koje nisu imale tu mogućnost.