SVE ZBOG MODE

Javnost je optužila zbog skupe odjeće, a lijepa kraljica našla opravdanje

04.01.2019 u 10:59

Bionic
Reading

Novu godinu jordanska kraljica Rania odlučila je započeti obraćanjem javnosti na temu njezine potrošnje pozamašnih iznosa na odjevne komade s dizajnerskim potpisom

Jordanski kraljevski ured u ime 48- godišnje kraljice na Facebooku objavio je službenu izjavu kao odgovor na brojne blogerske napise o tome kolika je vrijednost njezine kolekcije dizajnerskih krpica u ormaru, pritom ističući kako je ona tijekom godina u potpunosti zasjenila njezin javni rad.

'U interesu Njezina Veličanstva da sve činjenice o njoj budu dostupne svima te da na osnovu njih javnost stvori pozitivno ili negativno mišljenje, odlučili smo razjasniti neke detalje na temu vrijednosti kraljičine garderobe', navodi se u priopćenju jordanskog kraljevskog ureda.

  • +14
Melania Trump i kraljica Rania Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Slavna kraljica Rania napomenula je da blogovi koji pomno prate njezina formalna izdanja često ističu maloprodajnu cijenu njezine odjeće i time stvaraju 'lažni dojam stvarnosti'. Kako se navodi u službenom priopćenju objavljenom na Facebooku, većina odjevnih komada viđenih na jordanskoj kraljici je posuđena, poklon ili je kupljena po sniženim cijenama.

Jordanski kraljevski ured također je istaknuo kako njezini modni odabiri nisu vrsta promocije, osim u slučajevima kada se želi istaknuti nošenje odjevnih komada s potpisom domaćih dizajnera.

  • +18
Kraljica Maxima i kraljica Rania Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Usredotočenost javnosti na odjeću i potrošnju supruga vođa u brojnim zemljama i optuživanja za rastrošnost – bilo da je riječ o ispravnom ili pogrešnom- nije ništa novo i u povijesti se često koristilo kao političko sredstvo. Danas doživljavamo da jordanska javnost prihvaća ovaj pristup u cilju prikazivanja Njezinog Veličanstva kao osobe udaljene od stvarnosti i daleko od istine. Oni mogu odbaciti ovo pojašnjenje i načelno ga preispitati i stvoriti lažno javno mišljenje', ističe se u priopćenju.

Jordanki kraljevski ured ističe kako je 48-godišnja kraljica itekako svjesna kritika koje kruže na račun njezinih modnih odabira.

  • +11
Kraljica Rania Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ranije sam naglasila da je kritika sastavni dio javnoga rada i da odgovornu kritiku i pitanje poštovanja shvaćam vrlo ozbiljno i na njega sam uvijek spremna reagirati. Danas, međutim, nalazimo one koji se ne zadovoljavaju kritikom do te mjere da izmjenjuju istinite informacije i pribjegavaju metodi ismijavanja što je nesretna okolnost i potpuno se protivi vrijednostima jordanskog društva', stoji u kraljičinom obraćanju javnosti.

Ured kraljice Ranie svjestan je neočekivane prirode svoje izjave ali je inzistirao na zaustavljanju širenja neutemeljenih glasina.

Jordanska kraljica Rania, koja je od 1993. godine u braku s kraljem Abdullahom, nedavno je na Instagramu objavila službeni obiteljski portret s četvoro djece i dobrim željama za novu, 2019. godinu.

'Pozdravimo Novu godinu sa zahvalnošću za sve naše blagoslove i uz nadu za boljim sutra', napisala je kraljica ispod objavljene fotografije.