PRVI NA LISTI

Jamie Oliver uz nogometno prvenstvo preporučuje ćevape

01.06.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali ni hrana nije daleko od te titule jer se to dvoje savršeno nadopunjuju. Slavni chef Jamie Oliver dao je ideje što jesti za vrijeme ovogodišnjeg nogometnog prvenstva koje se održava u Brazilu

Za svoj kulinarski časopis 'Jamie' slavni kuhar napravio je listu jela iz različitih zemalja, koja savršeno idu uz nogometne utakmice. Sigurno će vas veseliti da posebno mjesto na listi imaju bosanski ćevapi i ajvar. Za njih Jamie kaže da su savršeni sastojak bilo koje 'nogometne gozbe'.

Na listi preporuka našao se i tradicionalni gost gozbi u Južnoj Koreji, jelo 'japachae' (Dangmyeon). Zapravo se radi o knedlama od krumpira koje se najčešće poslužuju uz meso ili tofu ako su gosti vegetarijanci.

Za dobro začinjene, vatrene latinske okuse Jamie Oliver preporuča kolumbijsko jelo 'arepas', odnosno tijesto s komadima svinjetine, koje se u najrazličitijim varijacijama može jesti na uličnim kioscima širom Južne Amerike. Za zagrijavanje prije utakmice predlaže još jedno 'ulično jelo' iz Južne Amerike, čuveni 'baleadas'. Na jednostavan način to jelo sprema se u Hondurasu - napravite tortilju i napunite je sastojcima kao što su komadići kobasice, fete i cheddar sira, prženih jaja ili graha.