ZBOG PRIJETNJE SMRĆU

Jacquesu Houdeku šest mjeseci uvjetno

02.10.2009 u 10:25

Bionic
Reading

Zbog teksta 'Jacques Houdek pod istragom porezne inspekcije' pjevač je prijetio smrću novinaru Arene te je kažnjen uvjetnom kaznom od pola godine

Pjevač Jacques Houdek osuđen je na Općinskom sudu u Zagrebu na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uz dvogodišnji rok kušnje zbog prijetnji smrću novinaru Arene Vedranu Strukaru telefonom i SMS porukama. Razlog prijetnji bio je članak pod naslovom 'Jacques Houdek pod istragom porezne inspekcije'.

Kako prenosi Vjesnik, jedan svjedok otkrio je da je bio u društvu pjevača prije godinu i pol u poker-klubu Westin. Jacques je ondje navodno pitao nekolicinu ljudi koliko je potrebno platiti da se novinaru slome noge.

Strukar je u tekstu optužio pjevača da je organizirano prodavao djeci karte za svoje koncerte bez izdavanja računa ili bilo kakve službene potvrde. Cijeli je slučaj u ožujku 2008. godine potvrdila Porezna uprava ispostave Trešnjevka, koja je potvrdila da se o poslovanju njegovog obrta provodi istraga zbog malverzacija u financijskom poslovanju i utaje PDV-a.