TREND REPORT

Izazovna elegancija za žene koje znaju što žele

17.09.2015 u 14:36

  • +29

NYFW

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Vječna bijela pamučna košulja ključni je komad nove kolekcije američkog dizajnera Michaela Korsa. No osim bijelih košulja i savršeno krojenih hlača te suknja sa zanimljivim preklopima i izrezima, u kolekciji se ističe uzorak maka na ljetnim haljinama od žoržeta, šifona i pamuka čedne srednje dužine

'Uvjeren sam da možete biti odjeveni, ali i dalje jako seksi', rekao je Kors, a te se svoje mantre drži i uspješno stvara nosive, ženstvene kolekcije u kojime se žena nesumnjivo osjeća jako seksi.

'U današnjem svijetu rijetko se čuje riječ elegantno. Kad ljudi čuju elegantno najčešće pomisle na formalnu urbanu odjeću. Mene je intrigirala ideja da stvorim nešto što je izazovno, taktilno, što ima teksturu. U glavi sam imao ženu koja je u isto vrijeme izazovna i elegantna, poput Georgie O’Keeffe, i Else Perretti', objasnio je Kors u čijoj novoj kolekciji prevladava i puno detalja u obliku remena koji se nalaze posvuda, od torbi do bluza, suknji, haljina…

Haljine ako stvorene za najglamuroznije crvene tepihe pokazala je modna kuća Marchesa čije ćemo kreacije zasigurno puno viđati narednih mjeseci kad krene sezona dodjela raznih filmskih nagrada.

Dizajnerice Marchese Georgina Chapman i Keren Craig obožavaju luksuz i glamur što je vidljivo i u njihovoj novoj kolekciji koja odiše raskoši. Prekrasne haljine imaju ogromne šlepove, ukrašene su gomilom perja, šljokica, čipke i izvezenih detalja, a romantična kolekcija je inspirirana bajkovitim avijarijem za ptice.

Maxwell Osborne i Dao-Yi Chow nova su kreatorska imena na čelu brenda DKNY, a pokazali su svoju prvu kolekciju nakon što je Donna Kraen nakon 31 godine na čelu svog modnog carstva otišla s tog mjesta. Novi dizajneri nisu se radikalno odmaknuli o prepoznatljivog dizajna, a igrali us na sigurno s asimetričnim vunenim haljinama na preklop i odijelima na prugice.