JAČA IMUNITET

Imela pomaže pri liječenju raka

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.12.2009 08:52
  • Objavljeno 29.12.2009 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Imela je najpoznatija biljka kada su poljupci u pitanju, ali najnovija istraživanja pokazuju da bi mogla pomoći u liječenju raka

Znanstvenici su otkrili da ekstrakt imele pomaže pri liječenju raka debelog crijeva, od kojeg u Velikoj Britaniji oboli oko 37.500 tisuća ljudi godišnje.

Pokazalo se da su pacijenti s terapijom od ekstrakta imele imali nešto manje nuspojava pri kemoterapiji te su duže živjeli. Također se pokazalo da je imela pomogla pri jačanju imuniteta i tijelo se brže očistilo od otrova pri kemoterapiji

Istraživanja pokazuju da je iz tih razloga ova biljka korisna u borbi protiv tumora općenito. U istraživanju doktora Kurta Zankera sudjelovalo je 429 pacijenata, a njihovi su rezultati uspoređeni sa 375 bolesnika koji su klasično liječeni.

Na kraju usporedbe došlo se do zaključka da je u grupi pacijenata liječenih imelom nuspojave kemoterapije imalo samo 19 posto, dok je u drugoj grupi liječenje kemoterapijom osjetilo čak 48 posto pacijenata. Još važniji je podatak da se za 32 posto pacijenata koji su liječeni i imelom očekuje da će živjeti pet godina duže od predviđenog.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi