TRAŽIT ĆETE JOŠ

Idealni voćni kolač koji se ne peče

24.06.2013 u 08:46

Bionic
Reading

Kolačima s bobičastim voćem i bijelom kremom rijetki mogu odoljeti. Kiselkasto-slatki okus koji se topi u ustima izvrsno je osvježenje za vruće dane, ali i odlična slastica za doček gostiju

Sastojci:
Jedan do dva limuna
650 g borovnica
90 g šećera
60 ml vode
400 g grčkog jogurta
jedno pakiranje piškota
malo metvice za ukras


Priprema:
Iz limuna iscijedite oko četvrtine šalice soka. U maloj tavi za to vrijeme pomiješajte 30 grama šećera, oko 200 grama borovnica, te oko 100 ml vode. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok borovnice ne omekšaju i ne puste sok. U smjesu dodajte još oko 200 grama borovnica i stavite sa strane.

U drugoj posudi pripremite sirup od limuna. Kombinirajte 30 grama šećera i 50 ml vode. U to dodajte procijeđeni limun i naribanu koricu.
U posebnoj posudi promiješajte nemasni jogurt, preostali šećer, malo soka od limuna i naribane korice.

U posudu za kolače složite red piškota, namažite ih potom pripremljenim sokom od limuna, na to stavite smjesu borovnica koje ste već ranije pripremili te na njih ravnomjerno nanesite smjesu jogurta.
Pripremljeni kolač stavite u hladnjak preko noći ili ako ne možete čekati, neka u hladnjaku bude barem nekoliko sati. Ukrasite ga borovnicama i s malo metvice i poslužite: dobar tek.
U jogurt po potrebi, ali i ukusu, možete umiješati i malo šlaga.