PAZITE ŠTO JEDETE!

I ovo utječe na slabu pokretljivost spermija

spermići maternica oplodnja seks

spermići maternica oplodnja seks

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: iStockphoto

Konzumiranje masnoća izravno utječe na razvoj i pokretljivost spermija, jer je njihova stanična membrana većinom izgrađena od masti

Muškarci koji su skloniji prehrani s visokim postotkom zasićenih masti imaju manju pokretljivost i koncentraciju spermija, objavio je Time Heathland.

Rezultat je to studije koja je provedena na uzorku od 99 Amerikanaca, starih 30-ak godina, u Centru za reprodukciju pri Općoj bolnici u Massachusettsu. Na osnovi dnevne količine unosa masti, ispitanici su podijeljeni u tri skupine.

Pokazalo se da su muškarci iz treće skupine koja je konzumirala namirnice s najvećom količinom masti (oko 37 posto od ukupno unesenih kalorija) imali 43 posto manju koncentraciju spermija negoli oni koji su konzumirali namirnice s najmanjim postotkom masti. Pritom je uočeno kako su nezasićene masti najveći krivac za osiromašen broj spermija. S druge strane, konzumiranje masnih kiselina omega-3 iz ribe i biljaka pokazalo se poželjnim za oblikovanje i brojnost spermija.

Konzumiranje masnoća izravno utječe na razvoj i pokretljivost spermija, jer je njihova stanična membrana većinom izgrađena od masti. Ako se konzumiraju u većim količinama, to utječe na razvoj i pokretljivost spermija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi