Tretmani za sreću

I maleni trebaju wellness, znate li kako ih opustiti?

Bionic
Reading

Iako su njihovi problemi manji od naših, ocjene, ljutita prijateljica, potrgane igračke ili neispunjeni dogovor s roditeljima znaju iscrpiti. Stoga kraj školske godine obilježite baš onako kako biste i početak vlastitog godišnjeg - opuštanjem, zabavom, iskopčavanjem iz svijeta briga, računala, obveza...

Često mislimo da su djeca lišena problema i da se u njihovim glavicama ne nakuplja negativa. Često, samim tim, i griješimo. Naime, iako su njihovi problemi manji od naših, ocjene, ljutita prijateljica, potrgane igračke ili neispunjeni dogovor s roditeljima znaju iscrpiti. Stoga kraj školske godine obilježite baš onako kako biste i početak vlastitog godišnjeg - opuštanjem, zabavom, iskopčavanjem iz svijeta briga, računala, obveza...

No što to zaista opušta djecu i kako im prilagoditi odmor? Vrlo jednostavno, uz obilje lude zabave na svakom koraku.

Igre za cijelu obitelj

Kad ste zadnji put raščistili sve sa stola i na njega poslagali sve društvene igre koje imate? Pictionary, pantomima, Uno ili samo Kalodont, zaigrajte neku od igara koju svi znate i nasmijte se od srca. Maleni će se opustiti i osjećati važno jer odvajate vrijeme za njih, za zabavu. Vi ćete dobiti relaksaciju na koju niste računali.

Šetnja prirodom

Zaboravite mobitele u stanu, apartmanu, hotelu i samo pođite van. Opremite sebe i djecu i krenite u nepoznato. Možete šetati po kvartu ili po parku oko hotela u kojem ste odsjeli, jedno je bitno - nemojte forsirati ozbiljne teme. Ocjene, školu, priče o budućnosti ostavite iza sebe, neka tema budu biljke i životinje koje vidite po putu ili naprosto šutite i dišite. Možda bi bilo najbolje igrati se 'Tko pisne...'. I to će vas na koncu dovesti do smijeha i veselja.

Kupanac i skakutanje po lokvicama

Pođite na obližnji bazen gdje ćete smisliti natjecanje u plivanju ili napraviti izazov za 'najbolje šljapkanje' u bazenčiću u obližnjoj vodenoj igraonici. Postoje parkovi, poput onoga u Termama Olimia, u kojima možete poći na organizirani lov na blago. Ili se zabaviti u gusarskom brodu. Bilo kako bilo, pođite sa svojom djecom, njihova zabava je kvalitetnija kad ju i odrasli prihvate i date joj na važnosti.

Izrađujte razna čuda

Ako ste na morskoj plaži, potražite kamenčiće od kojih možete napraviti suvenire za djedove i bake. A ako ste na bazenu, potražite radionice na kojima možete stvoriti razne ukrase. U mini klubu termi Olimia, primjerice, roditelji svoju dječicu mogu prepustiti animatorima ili se pridružiti grupi. Tamo će crtati, plesti, izrađivati suvenire i ljetne uspomene. Osim što ćete kreativno iskoristiti vrijeme, sami ćete izraditi suvenire za doma. Zabavno.

Prilagođeni obroci

Zaboravite na kuhanje i potražite restoran. Najbolje bi bilo da to bude onaj koji ima i dječji meni. Aqualuna park ima poseban restoran, spreman za klince. Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. U Krokiju vas čekaju obroci koje će vaša djeca obožavati. Istina, možda to nije mamina juhica, ali je kuhani obrok koji ćete svi obožavati, a potom se bez pospremanja brzo vratiti u bazen.

  • +2
Terme Olimia 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Nino Verdnik

Ludiranje i još malo ludiranja

Trampolin, ringišpili, vodeni topovi i slične stvari nisu rezervirane samo za klince. Uskočite u 'dječje cipele' i počnite se igrati. Pronađite adrenalinski park u kojem će se vaši potomci zabaviti s vama. Titula jednog od najboljih parkića, pripala je Aquajungle parku termi Olimia koji nudi zabavu širokog spektra.

Aquajungle (samo ime zvuči zabavno) ima:

  • 4 stupa s palmama
  • preko 70 efekata i dodataka koji potiču interaktivnu igru
  • manje probušene kante
  • vodene pištolje, vodene stošce, mreže i vodene vulkane
  • probušenu kantu na vrhu strukture iz koje se svake 2 minute izlije veća količina vode
  • četiri tobogana.

Dovoljno? Vjerujte, bit će vam dovoljno kad na kraju dana s djecom padnete u krevet i spokojno zaspete sretni i zadovoljni. I ne zaboravite, najbolji wellness za vašu djecu zabava je s roditeljima, braćom i sestrama. Ne trebate potrošiti previše, dovoljno je da se uključite u igru i prepustite.

Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal