IZBOR HUFF POSTA

I Korčula je biser među neotkrivenim destinacijama

09.04.2014 u 08:58

  • +9

Neotkrivene europske destinacije

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Bionic
Reading

Upoznajte neotkrivene europske gradove, prave dragulje, a među njima je i hrvatska Korčula

Nije tajna to da je Europa omiljeno odredište turista koji dolaze sa svih krajeva svijeta. No sve donedavno glavne turističke atrakcije bili su gradovi poput Londona, Pariza, Berlina... Ipak, trendovi se mijenjaju i sve su popularnija odredišta koja masovni turizam još uvijek nije obilježio u velikoj mjeri. Dakako, među tim skrivenim biserima prednjači Hrvatska i njezina prekrasna obala. Ugledni Huffington Post tako je objavio popis neotkrivenih europskih destinacija koje krasi iznimna ljepota, a među uglednim društvom našao se i otok Korčula. Ako još niste isplanirali putovanje, ovaj popis mogao bi vam biti od pomoći.

Porto Palermo, Albanija
Smješten između zelenih planina, Porto Palermo je šarmantno albansko selo najpoznatije po živopisnom dvorcu iz 18. stoljeća. Upravo iz tog dvorca pruža se pogled na prekrasnu obalu. Porto Palermo je idealno mjesto za sve one koji vole živopisne krajolike.

Sainte-Agnès, Francuska
Uske kamene ulice i spektakularan pogled čine Sainte-Agnès jednim od najljepših skrivenih dragulja južne Francuske. Ovo maleno primorsko mjesto nudi i zanimljiv uvid u neka prošla vremena, a idealno je za sve koji vole nešto naučiti te pritom uživati u lijepoj prirodi.

Coimbra, Portugal
Coimbra je sveučilišni grad koji obiluje povijesnim znamenitostima. Nalazi se na pola puta između Lisabona i Porta, a turiste privlači neobičnim i autentičnim festivalima, ali i povijesnim spomenicima.

Kotor, Crna Gora
Crnogorski Kotor odiše slikovitim krajolikom i prirodnom ljepotom. Posjetitelji mogu prošetati kroz labirint vijugavih i popločanih ulica te pritom uživati u pogledu na građevine koje datiraju još iz srednjeg vijeka.

Varšava, Poljska
Varšava je grad u kojemu se najbolje očituje spoj modernog i tradicionalnog. Na ulicama su vidljivi ostaci prošlosti, ali i sve ono novo što se gradilo nakon Drugog svjetskog rata. Mnogi zbog ovih kvaliteta inače odlaze u Prag, ali oni koji znaju tvrde - Varšava je nova super destinacija.

Appenzell, Švicarska
Sve ono što vas inače asocira na Švicarsku, poput sira, planina, svježeg zraka i idiličnog krajolika, skriva se u ovom kraju. Ako žudite za mirom i idilom, Appenzell je mjesto koje obavezno morate posjetiti.

Smolare, Makedonija
Iako Makedonija svakodnevno privlači sve više turista, mnogi zaobilaze Smolare, što je prava šteta. Naime Smolare nudi pogled na spektakularne planinske lance, vodopade i pjenušava jezera. Čovjek na trenutak pomisli da je prešao u neki drugi svijet...

Sibiu, Rumunjska
Intrigiraju vas zagonetni povijesni događaji? Onda svakako morate posjetiti Sibiu, grad prepun povijesnih znamenitosti, ali i priča koje idu uz njih. Još jedan adut grada je vrlo zanimljiva arhitektura.

Kosice, Slovačka
Slovačka Bratislava privlači najviše turista, ali to je samo zato što ljudi ne znaju za Kosice. Riječ je o gradu koji krase zanimljiva gotička arhitektura te povijesni šarm. Brojne ulice skrivaju zanimljive tajne, samo ih treba otkriti...

Korčula, Hrvatska
Prekrasan krajolik i bogata lokalna kultura ono je što privlači posjetitelje na Korčulu. Gusto pošumljen otočić obiluje osamljenim plažama i uvalama, ali i zelenim brežuljcima, pogodnima za planinarenje. Naravno, tu je i bogata povijest koja se očituje na svakom koraku i koja privlači svojom ljepotom i zagonetnošću.

Bolgheri, Italija
Zeleni planinski vrhovi, magični vinogradi te živopisne ulice glavni su aduti ovog talijanskog bisera. Bolgheri nudi odmor za sva osjetila i ako se zaista želite maknuti od svega što donosi ovaj suvremeni svijet, onda je ovo mjesto pravo odredište za vas.

Folegandros, Grčka
Često u sjeni susjednog Santorinija, Folegandros je nepravedno zanemaren. Smješten na golemoj litici iznad mora, otok plijeni svojim lokalnim šarmom. Posjetitelji mogu istraživati netaknute plaže, kušati tradicionalna jela te provesti mirne večeri u mirisnoj prirodi.

Azori, Portugal
Oni koji su posjetili Azore kažu da je to kao korak u raj. Za to je najzaslužnija prekrasna priroda, a ponajviše tirkizno more. Za Azore kažu i da njihova priroda liječi sve rane duše i tijela.

Málaga, Španjolska
Málaga očarava posjetitelje svojim starim ulicama, slikovitim vilama i bujnom vegetacijom. Poznata je i po iznimno velikom broju sunčanih dana u godini - čak 324 dana! Dakle ako volite da vas grije sunce te da pritom uživate u prirodnim ljepotama, Malaga je idealna destinacija za vas!

Kutna Hora, Češka
Povijest zauzima središnje mjesto u Kutnoj Hori. Ovaj mali grad najpoznatiji je po svojoj izvornoj arhitekturi, a nudi i brojne spomenike koje svakako vrijedi vidjeti. Idealno je odredište za sve one koji imaju istraživački duh i vole upoznavati nove ljude i nove stvari.