JUNAKINJA NAŠEG DOBA

Hura! Bridget Jones se vraća!

07.02.2013 u 11:16

Bionic
Reading

Pripremite butelje chardonnayja: stiže treća knjiga s pustolovinama Bridget Jones

Obožavatelji (ne)sretne 30-godišnje Bridget Jones dugo su čekali da se njihova smušena heroina vrati, no sada mogu odahnuti, jer je autorica Helen Fielding potvrdila kako će treći nastavak biti objavljen u studenom ove godine, piše Daily Mail.


Punašna neurotična 30-godišnjakinja opsjednuta kalorijama koja nema sreće u ljubavi bila je istinska protagonistica chick-lita u koju se zaljubili milijuni žena diljem svijeta.

Prva knjiga 'Dnevnik Bridget Jones' objavljena je 1996., a na velikom je ekranu Bridget briljantno odglumila Renee Zellweger uz nezaboravnog Hugha Granta i Colina Firtha. Nastavak 'Bridget Jones: Na rubu pameti' objavljen je tri godine kasnije. Obje su knjige prodane u više od 15 milijuna primjeraka u više od 40 zemalja.


Izdavačka kuća Alfred A. Knopf potvrdila je da će treća knjiga biti objavljena ove godine, iako roman još nema naslov.

Fielding je objasnila kako će radnja biti smještena u današnji Londonu i pratiti kasnije faze života Bridget Jones. 'Moj je život krenuo dalje pa će i Bridget također krenuti dalje. Nadam se da će ljudima čitanje novog nastavka biti zabavno kao što sam ja uživala pišući ga.'

U rujnu je Working Title Films potvrdio da rade na trećem nastavku filma s londonskom junakinjom te da razvijaju scenarij filma 'Beba Bridget Jones'.