HRVATSKA JE SPEKTAKULARNA

Huff Post: Posjetite Dubrovnik, ostavit će vas bez daha!

17.03.2014 u 13:27

Bionic
Reading

Dubrovnik se može pohvaliti još jednom stranom preporukom. Ovaj put turiste je u grad pozvao poznati američki portal Huffington Post

'Posjetite ga na proljeće, oduzima dah', savjetuje autorica.

Na prestižnoj listi među top deset destinacija na kojima treba uživati u proljeće je i 'grad okružen kristalno čistim morem i veličanstvenim zidinama'.


'Hrvatska je obala spektakularna, a Dubrovnik je pravi dragulj. Grad je izuzetno popularan pa se u njemu već od ranog proljeća održavaju brojni filmski, kazališni i glazbeni festivali. Na ulicama su gotovo uvijek ulični svirači. Klima je fenomenalna, ljeta su vruća, a ostatak godine ugodan pa je proljeće zapravo idealno vrijeme za posjetiti taj grad. S povijesnih zidina do kojih se može i pješice pruža se pogled na stare samostane, barokne crkve i aristokratske palače. Posjetite ga, ovaj grad će vas ostaviti bez daha', nastavlja autorica.

Na listi je još devet gradova u koje treba otputovati i uživati u umjetnosti, prirodnim ljepotama, arhitekturi i zabavi, a na proljeće su u njima ugodne temperature.  Oni su bogati poviješću, arhitekturom, glazbom i gastronomijom, piše američki portal. Osim Dubrovnikana listi su Amsterdam, Lisabon, Budimpešta, Riga, Kopenhagen, Beograd, Matera, Beč i Montreux.