GARMINOVA REVOLUCIJA

HUD displej za svačiji džep

09.07.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Jedna od interesantnijih, vizualno atraktivnih i nadasve praktičnih tehnologija jest ona projiciranja informacija na vjetrobransko staklo u liniji s vozačevim pogledom

Na ovaj način vozač ne mora skidati pogled s ceste kako bi vidio koliko brzo vozi te koje su sljedeće naredbe koje će mu navigacijski sustav uputiti. Problem? Zasad previsoka cijena.

Da ova tehnologija ipak ne mora ostati privilegij isključivo skupocjenih automobila, pobrinuo se Garmin koji je lansirao HUD - navigacijski sustav koji upute reflektira na foliju zalijepljenu na vjetrobransko staklo. HUD tako u svakom trenutku informira vozača o trenutnoj brzini, prometnim ograničenjima, udaljenosti do idućeg skretanja i očekivanog vremena dolaska.

Sustav je sposoban iscrtati i prometne trake u koje vozač treba prestrojiti automobil te automatski podešava nivo osvjetljenja kako bi informacije bile vidljive u svim vremenskim uvjetima.

Cijena? 129,99 američkih dolara s one strane Atlantika već ovog ljeta. Zasad nije poznato kad ćemo uređaj dočekati u Europi.