BUSINESS INSIDER:

Hrvatska je jedna od najjeftinijih destinacija u Europi

05.06.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Među hit mjestima za odmor u ovoj godini, prema stranici Business Insider, našla se i Hrvatska

Tijekom zadnjih nekoliko godina Hrvatska je postala pravi magnet za turiste, ali sad kad je postala članica EU-a čeka je pravi turistički boom. Gosti su oduševljeni brojnim plažama, prekrasnim krajolikom jadranske obale i povijesnim znamenitostima od kojih je značajan broj pod zaštitom UNESCO-a. No Hrvatska je, piše Business Insider, poznata i po svježoj mediteranskoj hrani i dobrim vinima.

Ljubitelji hit serije 'Igra prijestolja' bit će oduševljeni kad posjete lokacije na kojima je snimana popularna serija, od Dubrovnika i okolice, preko Splita i ostalih pitoresknih mjesta. No najbolje od svega je to što je Hrvatska još uvijek jedna od najjeftinijih destinacija u Europi, pogotovo ako se izbjegne vrhunac turističke sezone u srpnju i kolovozu, savjetuje Business Insider.

336568, 336134, 335337, 334990

Osim Hrvatske, u ovoj bi godini trebalo posjetiti Portland u Maineu u SAD-u koji ima reputaciju zanimljive nerazvikane destinacije sa sjajnom gastro i umjetničkom scenom.

Kao što je poznato, 2014. je velika godina za Brazil u kojem za nekoliko dana počinje SP u nogometu, a za dvije godine bit će domaćin i Olimpijskim ljetnim igrama. Zbog toga su se zadnjih godina po cijelom Brazilu vodili veliki građevinski radovi kako bi se osigurao smještaj za milijune turista i sportaša koji se očekuju u sljedećih nekoliko godina.

Od propasti ekonomije u 2008., Island se polako ali sigurno oporavlja i postaje jedna od privlačnijih europskih destinacija. Geotermalni izvori, prekrasna priroda i lokacije koje je proslavila serija 'Igra prijestolja' dovoljan su razlog za posjetiti ovu zanimljivu zemlju.

Tko je u prilici, trebao bi posjetiti i Kubu. Tel Aviv također postaje sve popularniji, pogotovo kao gay friendly destinacija.

Užurbani Hong Kong doživio je pravi hotelski bum, a postaje i sve zanimljiviji kao umjetnička destinacija.

Nekim je turistima luksuzni safari avantura života, a safari u Botswani, točnije u Okavango Delti idealno je mjesto za taj doživljaj.

Tokio doživljava veliki turistički bum, a vrhunski hoteli i bogata gastro scena zasigurno će privući one dubljih džepova. Nije naodmet naglasiti da je Tokio vodeći svjetski grad po broju restorana s tri Michelinove zvjezdice.

Tajland je u protekloj godini posjetilo rekordna 23 milijuna turista, a čini se da bi ta brojka mogla još i rasti.

Veliki koraljni greben jedno je od najvećih svjetskih prirodnih bogatstava, no prekasno se počelo nešto činiti po pitanju njegova spašavanja. Koraljni greben je u opasnosti da potpuno nestane, a u zadnjih 50 godina, vjeruje se, nestalo je gotovo polovica grebena.

Sve popularnija turistička destinacija je i Austin u Teksasu, a zanimljiva i eklektična atmosfera tog grada glavni je turistički mamac.

Nikaragvu
s razlogom nazivaju novom Kostarikom, no turizam u zadnje vrijeme postaje jača gospodarska grana u ovoj zemlji i očekuje se da će ove godine ugostiti preko 1,3 milijuna turista. Svakako vrijedi posjetiti grad Managua koji slovi kao jedan od najjeftinijih gradova na svijetu, a ima prekrasne plaže idealne za ronjene i surfanje.

Berlin je na glasu kao najkul europski grad. Sjajni noćni klubovi, kul barovi, zanimljivi dućani i umjetnička vibra čine ge poželjnom destinacijom, pogotovo za izlete.