TWITTERAŠI SU IZABRALI:

Hrvatska je 13. najljepša zemlja na svijetu

17.05.2012 u 22:02

Bionic
Reading

Korisnici Twittera i Pinteresta glasovali su te izabrali 20 najljepših zemalja na svijetu. I dok je Latvija ponosno zauzela prvo, Hrvatska se našla na 13. mjestu

Kada se radi o popisu najljepših mjesta na svijetu, mnogi bi bez puno razmišljanja naveli kakve tropske destinacije vječito okupane suncem. No, čini se kako korisnici Twittera i Pinteresta imaju sasvim drugačije mišljenje. U izboru za zemlju koja ima najsplektakularniji krajobraz najviše glasova su dodijelili Latviji.

Britanska internetska stranica za organizaciju putovanja First Choice zatražila je od korisnika da na Pinterestu objave slike njima najljepše zemlje ili pak na Twitteru opišu zemlju koja prema njihovom mišljenju zaslužuje titulu najljepše.

Tako je prvo mjesto pripalo Latviji s čak 36 posto glasova, a slijede ju Meksiko (11 posto) i Turska (5 posto). Ostale poznate destinacije za odmor uspjele su ući u top deset najljepših zemalja, uključujući Novi Zeland na sedmome mjestu, a odmah iza njega smjestili su se Brazil, India, Kanada i Irska.

Mnogi stari favoriti za top destinacije ovoga puta su ustupili mjesto nekim manje poznatim destinacijama. Tako je Kolumbija na 16, a Francuska na 20. mjestu, dok je lijepa Hrvatska zauzela 13. mjesto izguravši tako Grčku na 17. mjesto, donosi Daily Mail.


Donosimo vam i potpunu listu 20 najljepših zemalja na svijetu prema izboru korisnika Twittera i Pinteresta.
1. Latvija
2. Meksiko
3. Turska
4. Indonezija
5. Velika Britanija
6. Italija
7. Novi Zeland
8. Brazil
9. Indija
10. Kanada
11. Irska
12. Sjedinjene Američke Države
13. Hrvatska
14. Švicarska
15. Australija
16. Kolumbija
17. Grčka
18. Peru
19. Portugal
20. Francuska