BIOGRAD NA MORU

Hrvatska domaćin ljubitelja Harley Davidsona

18.05.2011 u 11:11

Bionic
Reading

Europski H.O.G Rally, godišnji skup ljubitelja motora Harley Davidson, ove godine će se održati u Biogradu na Moru

Bit će to vjerojatno najveći ovogodišnji motociklistički događaj u Europi, a Biograd na Moru je njegov domaćin od 26. do 29. svibnja. Tvrtka i kultni brend Harley Davidson svake godine odabire drugu lokaciju za svoj godišnji skup.

Organizatori najavljuju brojku od 20 tisuća motorista, ljubitelja Harley Davidsona. Grad Biograd je napravio potrebne pripreme za velik broj gostiju i motora, a na snazi će biti posebna regulacija prometa u tom dijelu Dalmacije tijekom četiri dana skupa.

Najavljen je čitav niz poslovnih, promotivnih i zabavnih događanja, a organizatori tvrde da će popunjenost smještajnih kapaciteta od Zadra do Biograda biti na razini pune sezone. Na skupu će biti zastupnici tvrtke iz 15 europskih zemalja, a dolazak su potvrdili i čelnici tvrtke Harley Davidson Motor Company iz SAD-a. Dio promotivnih aktivnosti je mogućnost probne vožnje prestižnih modela za vozače s odgovarajućom vozačkom dozvolom i na biogradskoj rivi će biti izloženi najnoviji modeli Harley Davidsona.

Osim poslovnog, važan dio skupa je zabavni i izletnički program. Pored koncerata, organizatori planiraju nekoliko izleta po Dalmaciji, a izdvajamo kao zanimljivost izlet za vozačice Harley Davidsona na Pag i posjet bajkerica paškim čipkaricama. Planiran je i izlet u Nacionalni park Krka, kao i nekoliko izleta na otoke na biogradskom području, a u petak 27. svibnja je dogovorena vožnja zasad nepoznatog broja sudionika s pratnjom do Splita po Jadranskoj magistrali. Na tom izletu u organizaciji splitskih bajkera, koji je nazvan 'Putovima cara Dioklecijana', predviđen je i kratak posjet Primoštenu. U Splitu će vozači Harley Davidsona s dozvolom gradskih vlasti parkirati na Rivi, a nakon pića dobrodošlice planirano je razgledavanje grada.

Ovaj skup ima izuzetnu važnost za hrvatski turizam i premda je ostalo samo desetak dana do njegovog početka, još nije kasno da cijela turistička Dalmacija i čelnici hrvatskih turističkih institucija daju punu podršku i još aktivnije se uključe u organizaciju. Osim statističkih rezultata o noćenju i financijskih efekata, zapravo je ključan promotivni potencijal takve manifestacije, koji se ne može iskazati brojkama.