BEZ PRŽENJA

Hrskava i ukusna piletina sa začinima

12.12.2014 u 07:28

Bionic
Reading

Malo tko može odoljeti pohanom mesu, no sočan i hrskav, a daleko zdraviji pohani pileći odrezak možete dobiti ako ga ispečete u pećnici

Potrebni sastojci:

125 ml mlijeka, običnog ili neobranog
jaje, zamućeno
250 g kukuruznih pahuljica Nestlé Corn Flakes bez glutena, smrvljenih
2 g (1/2 žličice) soli
1 g (1/4 žličice) sušenih listova timijana
50 g nasjeckanog svježeg peršina
4 pileća prsa bez kosti i kože (oko 575 g)
30 g (2 žličice) maslaca, otopljenog

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite posudu za pečenje promjera 39x27x2,5 cm.

U plitkoj posudi pomiješajte mlijeko i jaja. U drugoj plitkoj posudi pomiješajte smrvljene pahuljice, sol, timijan i peršin. Umočite piletinu u mlijeko i jaja, potom natrljajte smjesom s pahuljicama. Stavite piletinu u posudu za pečenje i premažite je maslacem.

Pecite nepokriveno 20 do 25 minuta. Poslužite vruće.