'TO JE NAJBOLJA STVAR U ŽIVOTU'

Hrabri istupi slavnih LGBT osoba

30.08.2013 u 15:37

  • +6

Slavne LGTB face

Izvor: tportal.hr / Autor: Sipa, Pixsell, Reuters,

Bionic
Reading

Zbog činjenice da su zbog svog zanimanja pod povećalom javnosti, neki pripadnici LGTB populacije ustručavaju se to javno i priznati. Ipak, neke slavne face sa svima su podijelile svoje seksualno opredjeljenje, a neke od njih kažu kako je to najbolja stvar koju su u životu napravile

Mnoge obožavateljice diljem svijeta ostale su zapanjene kada je neodoljivi glumac iz 'Zakona braće', Wentworth Miller, priznao da je gay, i to nakon poziva da dođe na filmski festival u Rusiju. Iako se o tome godinama šuškalo, javno priznanje stiglo je tek nakon što je dobio poziv da sudjeluje na Međunarodnom filmskom festivalu u St. Peterburgu u Rusiji. 'Hvala vam na pozivu. Za nekoga tko je uživao u posjetima Rusiji i ima ruske korijene, rado bih rekao da. No, kao gay osoba, moram odbiti vaš poziv', napisao je glumac.

'S ponosom mogu reći da sam vrlo sretan homoseksualac', napisao je Ricky Martin na svom blogu 2000. godine, kada je, kako je rekao,'to shvatio tijekom pisanja memoara, a i sinovi su mu otvorili oči'. Iako ga je još 2000. novinarka Barbara Walters nagovarala ga je da javno 'izađe iz ormara', ali on je to tada odbijao.

'Sada sam gay muškarac. Da sam znao da je toliko dobar osjećaj, priznao bih to deset godina ranije', rekao je tada.

Jodie Foster početkom ove godine na 70. dodjeli nagrada Zlatni globus gdje je dobila nagradu za životno djelo javno je zahvalila svojoj partnerici i prvi put javno priznala da je lezbijka, što je neke u publici dovelo do suza.

'Ne bih mogla stajati ovdje večeras bez priznanja jednoj od najvećih ljubavi mog života, mojoj najboljoj prijateljici već 20 godina. Cydney Bernard, jako sam ponosna na našu modernu obitelj', rekla je Foster koja sa Cydney odgaja dva sina.

Ellen: I'm gay!

Bivša stand-up komičarka i TV voditeljica Ellen DeGeneres 1997. godine gostovala je kod Oprah Winfrey gdje je javno i priznala svoje seksualno opredjeljenje. U braku je s Portiom de Rossi koje se gledatelji sjećaju po ulozi odvjetnice Nelle Porter u 'Ally McBeal'.

Cynthia Nixon, zvijezda popularnog 'Seksa i grada', 2003.godine razvela se od supruga s kojim ima dva sina, a godinu dana kasnije javnosti otkrila kako ima ljubavnicu. Na proljeće 2012. vjenčala se s dugogodišnjom partnericom Christine Marinoni koja također iz prijašnje veze ima sina.

David Furnish i Elton John

Legendarnu pop zvijezdu Eltona Johna, koji je u braku s Davidom Furnishom ,homoseksualci su svojedobno proglasili najvećom gay ikonom svih vremena. Njih dvoje su, nakon 12 godina veze, 2005.godine uplovili u bračnu luku, a surogat majka rodila im je dva sina.

Komičarka Rosie O' Donnell, nakon što je u seriji 'Will i Grace' imala ulogu gay majke, i sama je priznala kako je pripadnica LGTB populacije, a u lipnju prošle godine u tajnosti je izmijenila vjenčane zavjete s djevojkom Michelle Rounds

Neil Patrick Harris, popularni glumac iz serije 'Kako sam upoznao vašu majku', prije sedam godina u intervjuu za People obznanio je svoju orijentaciju, a nedavno se oženio svojim dugogodišnjim partnerom s kojim ima sinove koje je rodila surogat majka.

Sadašnja djevojka Johnnyja Deppa, prelijepa 25-godišnja Amber Heard, izjasnila se kao biseksualka, a svojedobno je izjavila:'Prije sam bila u vezama s muškarcima, sada sam u vezi s djevojkom. Nije stvar u spolu, voliš onoga koga voliš bez obzira na spol.'

66-godišnji britanski glumac Ian McKellen, koji je glumio u trilogiji 'Gospodar prstenova', još 1988. izjasnio se kao pripadnik gay populacije.

'Tijekom pedesetih i šezdesetih godina homoseksualnost je bila nezakonita i nisam želio privlačiti pažnju. Mislio sam da će to biti loše za moju karijeru. Najbolja stvar koju sam u životu napravio je to što sam svima otkrio da sam homoseksualac', rekao je jednom prilikom.