U DIZAJNERSKIM ŠALICAMA

Hoteli Monte Mulini i Lone odsad nude kavu s potpisom umjetnika

15.04.2013 u 10:52

  • +15

Illy kava s potpisom umjetnika

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U hotelu Lone gostovali su najbolji stručnjaci iz kompanije Illy, predvođeni proslavljenim art direktorom Carlom Bachom, te predstavili tajne pripremanja i kušanja kave

Maistrini hoteli Monte Mulini i Lone u Rovinju u svoju ponudu uvode jedinstvenu mješavinu visokokvalitetne kave Illy. Gostima hotela Lone kava će se odsada služiti u posebnim šalicama iz Illyjeve kolekcije Art koje potpisuje umjetnik Francesco Clemente, dok će oni koji odsjednu u suiteovima ova dva hotela i sami moći pripremati kavu na posebnom Illyjevom aparatu za kavu.

Kako bi prezentirali tajne pripremanja i kušanja vrhunske kave, u hotelu Lone organizirano je druženje s najboljim stručnjacima iz kompanije Illy. Uz mater bariste prezentaciji u Rovinju prisustvovao je i proslavljeni Carlo Bach, art direktor u kompaniji Illy caffe. Primjenu kave u pripremi jela prezentirali su šefica kuhinje hotela Lone Priska Thuring i Tomislav Gretić, šef kuhinje hotela Monte Mulini, koji su te večeri u restoranu L za goste hotela i ostale uzvanike pripremili zanimljiva jela u kojima je naglasak bio na kavi Illy.

Svijet suvremene umjetnosti u šalici kave
Šalica iz Illy Art collection razvila se prije 20 godina iz ideje Francesca Illya. Otada je više od 70 međunarodnih umjetnika izrazilo svoju kreativnost na bijeloj površini šalice za kavu koju je dizajnirao Matteo Thun.

Michelangelo Pistoletto, Marina Abramović, Anish Kapoor, William Kentridge su samo nekolicina od velikih imena koja su tijekom godina sudjelovala u ovom projektu. I mladi umjetnici, poput Norme Jeane i Shizuke Yokomizo, također su imali su priliku surađivati na ovom projektu i na taj način predstaviti se međunarodnoj umjetničkoj sceni.

'Vrijednosti koje su potaknule tvrtku na suradnju sa svijetom suvremene umjetnosti temelje se na interpretaciji koncepta 'kulture kave'. Napitak koji nas budi svako jutro, zahvaljujući kofeinu koji sadrži, preko dana poprima drugačije značenje: istinskog užitka i rituala. Ista kava koja budi naše fizičke osjete postaje prilika za naći se s prijateljima, razgovarati i intelektualno stimulirati. Dakle, ima fiziološke, estetske, društvene i intelektualne vrijednosti', objašnjava Carlo Bach.