HIT DUŽINA

Hoće li i vas osvojiti ovaj novi trend

21.05.2013 u 08:40

  • +2

Novi hit su midi suknje

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Sviđaju li vam se suknje midi dužine? Ako niste baš ljubitelji takvih modela, bolje da se priviknete, jer midi dužina velik je hit koji nam polako dolazi u modu

Midi suknje nisu više rezervirane za supermodele s beskrajno dugim nogama. Naime Net-a-Porter otkrio je da upravo ta dužina suknji bilježi deset posto brži rast od bilo kojeg drugog modela. Poznati internetski web shop Asos također je objavio rast prodaje midi suknje, za čak 200 posto u odnosu na prošlu godinu.

No postoji mala nedoumica oko dužine midi suknje. Jesu li to suknje koje dosežu skoro do gležnja ili su pak to doslovno suknje do polovice noge, malo ispod koljena. Prema pisanju blogerice Dailymaila, Liz Jones, dužina midi suknje ide do ispod koljena, točnije do točke na kojoj je mišić lista najdeblji.

Midi suknje mogli smo vidjeti na reviji Victorije Beckham: narančastu suknju za ljeto ili suknju od smeđe vune za jesen. Ta dužina može biti  odlična, no može izgledati i poprilično loše ako je kombinirate na pogrešan način. Naime maksi lepršave suknje možete odjenuti i uz japanke i izgledat će odlično, ali ako ih odjenete uz zatvorene cipele, možete izgledati previše 'zakopčano'. Uz midi suknju pak baš i ne idu japanke, ali ni čizmice, jer će vam skratiti figuru, a i izgledat ćete smiješno. Možda da je probate uz salonke srednje potpetice.


Treba obratiti pažnju i na materijal za midi suknje jer ne bi trebao bitipreviše čvrst, a zgodno je i kad imaju prorez jer izazovnootkrivaju noge. Laneni materijali i šlingani pamuk nisu idealne tkanine za ovu dužinu - bolje će odgovarati mekaniji materijali poput tvida. Pri odabiru uzoraka izbjegavajte šarene dezene i svakako pazite na to da suknje ne budu visoko rezane.

Dakle tko kupuje midi suknje? Prema nekim web shopovima, tu dužinu ne kupuju samo oni koji žele prikriti koljena, već i 20-godišnjakinje koje biraju A krojeve u jarkim bojama. Želite li i vi izgledati trendi i šik, vrijeme je da prigrlite midi jer sve je traženijiit komad.