FOILYAGE

Hit pramenovi kao stvoreni za brinete

02.05.2016 u 13:38

Bionic
Reading

Nekoliko posljednjih sezona svaki će vam stilist reći da je po pitanju kose imperativ prirodni look, a nakon tehnike bojanja kao što je balayage, kojim se postižu neprimjetni pramenovi, a i njemu vrlo sličan layage, novost je - foilyage

Balayage je tehnika bojanja nanošenjem kistom u slobodnom stilu te je promjena boje postepeno vidljiva, bez oštrih prijelaza, i zapravo ostavljate dojam da vaša kosa ima prirodne pramenove.

Nakon balayagea i još jedne tehnike, jednostavnije nazvane layage, u trendu je i bojanje pramenova tehnikom foilyage, ali uz pomoć aluminijske folije.


O čemu se točno radi, za magazin Allure objasnila je vlasnica salona Fox & Jane, Laurean Cairns. Dakle, baš kao što se tehnika balayage služi nanošenjem boje u slobodnom stilu, i ovaj novi trend nazvan foilyage izvodi se na isti način, ali je svaki obojani pramen nakon toga obavijen folijom jer ona pojačava efekt i tijekom procesa boji kosu sa svih strana.

Ukratko, sve je isto, ali s dodatkom folije koja naglašava pramenove pa je idealna za tamnije nijanse kose jer donosi određenu dramatičnost.


Dok je balayage idealan za žene se svijetlom kosom i one će lakše postići popularne pramenove zbog kojih izgledaju kao da su se upravo vratile s dugog godišnjeg odmora negdje na moru, tamnokose dame trebaju uložiti malo više napora. Kako objašnjava Laurean Cairns, folija ima tu ulogu jer pospješuje učinak boje na tamnoj kosi pa je lakše postići in pramenove.