NAGLASITE ADUTE

Haljine za svaku figuru

19.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Nesavršeni omjeri tijela nisu nikakva isprika da ne nosite haljine, osobito ljeti. Svaka figura može pronaći haljinu koja joj najbolje odgovara. Kada birate model za sebe imajte na umu da i za vas postoji pravi kroj kojim ćete naglasiti svoje adute i prikr

Nesavršeni omjeri tijela nisu nikakva isprika da ne nosite haljine, osobito ljeti. Svaka figura može pronaći haljinu koja joj najbolje odgovara. Kada birate model za sebe imajte na umu da i za vas postoji pravi kroj kojim ćete naglasiti svoje adute i prikriti nedostatke.

Široki bokovi i jaka bedra

Haljine bi u tom slučaju trebale biti nešto kraće, nekoliko centimetara iznad koljena. Izaberite haljinu s donjim dijelom A-kroja, ali ne preširokog, jer bi inače dijelovi koje želite zamaskirati mogli izgledati još širi, a vi svakako želite izbjeći da izgledate kao da ste posudile haljinicu od balerine.

Kako biste pažnju skrenule s donjeg dijela tijela, izaberite haljinu s dubokim V-izrezom koja se veže oko vrata. 

Široki struk

‘Jabukama’ širokim u srednjem dijelu nužno je vizualno izdužiti torzo i odvući pažnju sa struka. Odaberite haljinu empire-kroja visoko rezanog struka ili malo ‘spustite’ struk prema bokovima i definirajte ga remenom ili ukrasnom trakom ili maramom.

Izbjegavajte široko remenje stegnuto u struku, radije se opašite kakvim pojasom opušteno položenim nisko na bokove. 

Jake ruke

Haljine bez rukava ili kratki ‘puf’ rukavići nikako nisu dobar izbor za vas. Umjesto toga radije izaberite valovite zvonaste rukave koji će prekriti okruglaste ili preopuštene nadlaktice.

Osim toga, možda je vrijeme da se bacite na posao i svaki dan 10-ak minuta vježbate ruke malim utezima kako biste ih doveli u savršenu formu.

XXL veličina

Nikako nemojte posezati za slojevima široke odjeće kako biste zamaskirali svoje tijelo. Upravo suprotno, ‘vrećaste’ haljine samo će vas dodatno proširiti. To doduše ne znači da trebate posegnuti za haljinom čiji će se materijal zalijepiti za vaše tijelo, već da trebate odabrati čvršći materijal koji će lijepo slijediti liniju tijela.

Haljine krojene da prate liniju tijela osobito su dobre za punije žene. Nemojte izbjegavati boje ni dezene, ali oni ipak ne bi smjeli ‘vrištati’ na sve strane. 

Velike grudi

Haljine koje se vežu oko vrata dubokog V-izreza odlično će pristajati ženama koje žele naglasiti svoje bujno poprsje. Izaberite materijale koji neće samo kliznuti preko poprsja, već čvršće materijale i krojeve koji će držati sve na okupu.

Ako ipak želite skrenuti pažnju sa svog poprsja i izbalansirati ga s ostatkom tijela koje nije toliko raskošno, odaberite haljinu čija je suknja A-kroja koja pada do koljena.

Male grudi

U suprotnom slučaju, kada su u pitanju male grudi, izbjegavajte duboke dekoltee. Radije odaberite zatvorenije haljine, po mogućnosti s upadljivim aplikacijama ili dezenima u predjelu grudi. Time ćete barem malo ‘popuniti’ svoje poprsje. 

Mršavice

Hajine od pletenine najgora su opcija za ovakvu figuru. Dodajte svojim haljinama slojevitost. Vestice, strukirani sakoi, kratke jaknice popunit će nedostatke. Ako imate jako tanke noge, izbjegavajte mini-suknje. Radije izaberite duže, lepršave zvonolike haljine.

Mršavice mogu dodati širok pojas kako bi naglasile (nepostojeći) struk. Balon-haljine, osim što su vrlo trendi, dat će vašem mršavom donjem dijelu potrebnu definiciju i ženske obline.

Haljina koja pristaje svima

Riječ je o haljini ravnog kroja koja lagano pada od ramena i diskretno prati liniju tijela. Za ljeto možete odabrati modele od pamuka, lana i tanke pletenine. Za zimu su dobrodošli deblji materijali od vune ili štofa.