TUŽBA ZA RASIZAM

Gucci Rihannu platio manje jer dolazi s Kariba, a ne iz SAD-a?

08.06.2011 u 08:08

Bionic
Reading

Bivša zaposlenica u Gucciju podigla je tužbu zbog rasizma, a traži odštetu od pet milijuna dolara zbog rasističkih uvreda i neslanih šala. Među optužbama nalazi se i ona da su u Gucciju pjevačicu Rihannu odlučili platiti manje nakon što su saznali da dolazi s Kariba, a ne iz SAD-a

Modni svijet opet se našao u rasističkom skandalu. Nakon što je John Galliano zbog rasističkih izjava dobio otkaz u modnoj kući Dior, u središtu skandala našao se i Gucci. Popularna pjevačica Rihanna navodno je zbog svojih karipskih korijena plaćena manje od ostalih modela koji su radili za Gucci, tvrdi se u novoj tužbi na Manhattanu, a prenosi britanski Vogue.

Sve zbog Kariba?

Bivša zaposlenica u Gucciju, Josephine Robinson, tvrdi da joj je, dok je radila na ugovoru pjevačice za taj talijanski brend u 2008. godini, njezin šef, međunarodni porezni odvjetnik Stan Sherwood rekao da se Rihanni plati manje jer nije američka državljanka.

'Kada je Sherwood otkrio da Rihanna dolazi s karipskih otoka, rekao je Josephine Robinson 'da izbaci porez iz nje' kako bi se omogućilo Gucciju da zadrži 30 posto njezine naknade', navodi se u Robinsonovoj tužbi.

Traži pet milijuna dolara

Josephine Robinson traži pet milijuna dolara odštete za ono što naziva 'bespoštednim rafalom rasističkih uvreda i šala na njezin račun, što su činili Sherwood i ostali u kući Gucci', izvijestio je New York Post. Robinsonova je dobila otkaz prošle godine u Gucciju, a kako navodi, zbog toga jer se žalila na tretman. I dok se Rihanna još nije očitovala o slučaju, iz modne kuće Gucci tvrde kako su optužbe neutemeljene.

'Optužbe gospođe Robinson posve su neutemeljene, a tvrtka će se odlučno braniti u ovoj parnici. Tvrtka je uvjerena da će to prevladati', rekao je glasnogovornik tvrtke Gucci.