UPOZNAJTE QOROS 3

Golf napokon dobiva pravu kinesku konkurenciju

16.01.2014 u 10:17

Bionic
Reading

Nakon što su nam pokazali limuzinu Qoros 3, kinesko-izraelska alijansa u idućem koraku planira napasti najpopularniji automobilski segment u Europi - onaj kojim caruje Volkswagen Golf

Qoros 3 dijeli modularnu platformu s limuzinskim bratom o kojem više možete pročitati klikom na link ovdje, pa tako raspolaže podjednakom visinom, širinom i dužinom međuosovinskog razmaka, a tek je kraći, u području stražnjeg prevjesa, za 177 mm.

Ideja je bila mlađim kupcima ponuditi svestraniji i praktičniji automobil koji neće (previše) žrtvovati kapacitet prtljažnog prostora.

To znači da je i dizajn prednjeg kraja kompletno prekopiran s limuzine, dok su stražnji kraj i bočna linija ipak morali biti preoblikovani.

Qoros 3 s limuzinom dijeli i pogonsko sklopovlje, pa će kupci moći birati između dvije verzije 1.6-litrenog benzinca. Atmosferac razvija 125 KS, a turbopunjena verzija 154 KS. Tu su i dva šesterostupanjska mjenjača - ručni i automatizirani s dvije spojke.

Automobil će se proizvoditi u Kini, a obzirom na odlične rezultate koje je veći brat postigao na Euro NCAP-ovim testovima sigurnosti, gdje je naknadno proglašen najsigurnijim u klasi, rekli bismo da će za etabliranje na najzahtjevnijem svjetskom tržištu automobila presudna biti cijena.

Koliko biste vi bili spremni platiti za ovaj automobil?