PODIZANJE SVIJESTI GRAĐANA

Godina svjetla ideja vodilja DM - ovog Green city projekta

28.04.2015 u 11:21

Bionic
Reading

Mnoga događanja na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, privlače pažnju svojim sadržajem, ali već pune četiri godine DM green city projekt zaokuplja interes javnosti s fokusom na važnost društveno odgovornog djelovanja pojedinaca, institucija i tvrtki u brizi za okoliš. Tako je bilo i prošloga petka, 24. travnja kada je idejnog začetnika cijele priče Marka Lasića Nereda projekt inspirirao da u sklopu UN-ove međunarodne godine svjetlosti okupi osobe iz javnog i društvenog života Zagreba i Hrvatske i s njima podijeli važnost priče koju promovira DM green city projekt

Cilj ovog projekta je širiti svijest o ključnim porukama, doprijeti do publike i promicati važnost o zdravstvenoj prevenciji, zaštiti okoliša te iskorištavanju obnovljivih izvora energije. A ovogodišnja ideja vodilja projekta bila je Međunarodna godina svjetla koju su organizatori prepoznali kao važnu komponentu za podizanje globalne svijesti o tome kako tehnologija bazirana na svijetlu promiče održivi razvoj i pruža rješenja za globalne izazove u području energetike, obrazovanja, poljoprivrede i zdravstva. A upravo je cilj samog projekta da društveno osviještenim aktivnostima s naglaskom na zdravlje, pozovu članove zajednice da se aktivno uključenje u projekt te se odazovu na dm dermatološke i oftalmološke preglede u svrhu prevencije.

Projekt su u tu svrhu podržali i nogometaši zagrebačkog Dinama te igrači PPD Zagreb koji su kao vrhunski profesionalci prepoznali vrijednost brige o vlastitom zdravlju, ali i važnost da kroz svoj primjer pošalju glasnu poruku o nužnosti redovitih pregleda i prevencije mogućih zdravstvenih problema. DM green city projekt još je jednom pokazao svoju vrijednost te četvrtu godinu ostvario značajan uspjeh u javnosti, jasno šireći svoje vizije s jedinstvenim ciljem da promoviraju ideje i vizije karakteristične za projekt i sve ono što ga čini jedinstvenim u njegovom djelovanju i radu.