PREGOVARA S DISNEYJEM

George Clooney glumi Nikolu Teslu?

16.11.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Brad Bird, holivudski redatelj koji planira snimiti film o Nikoli Tesli, želi u glavnoj ulozi Georgea Clooneyja. Svi detalji tog SF filma drže se u najstrožoj tajnosti, a poznato je da će ga producirati Disney

Poznati redatelj Brad Bird, koji potpisuje posljednji nastavak serijala 'Nemoguća misija', planira snimiti film o znanstveniku Nikoli Tesli, a u glavnoj ulozi bi se trebao naći George Clooney, piše blic.rs.


Svi detalji filma, čije je financiranje preuzeo Disney, čuvaju se u strogoj tajnosti, a jedino je poznato da snimanje započinje 2013. godine. Radni je naslov filma bio '1952', a kasnije je preimenovan u 'Tesla'. 

Scenarist i producent Damon Lindelof postavit će radnju u današnje vrijeme, a Bird i Damon Lindelof žele realizirati pandan klasiku iz 1977. godine 'Bliski susreti treće vrste'. Scenaristi su razradili priču po kojoj Tesla uspijeva ostvariti komunikaciju s vanzemaljskim bićima s Marsa, i to preko svog transmitera koji je sagradio u Colorado Springsu, a čija je prvobitna namjena bila bežični prijenos električne energije.