SPAS U ZADNJI ČAS

Gdje griješite kod korištenja šampona za suho pranje kose

21.02.2016 u 08:27

Bionic
Reading

Jedan od vrlo korisnih beauty proizvoda koji služi kao spas u zadnji čas je šampon za suho pranje kose, ali treba ga znati pravilno koristiti kako bi od njega bilo koristi

Šampon za suho pranje nije čudotvoran

Njegova je uloga da vas spasi pranja kose jedan dan. Upija višak ulja i kosa se čini manje masnom pa usput daje i volumen, ali to je otprilike sve.

Ispravan način nanošenja

Aplicirate li šampon blizu korijena neće se dobro raspršiti i djelovat ćete kao da je kosa puna peruti, unatoč tome što ćete izmasirati vlasište i okrenuti se primjerice iznad kade kako biste otresli višak. Najmanja razdaljina koju biste trebali imati je oko 30 centimetara. Nije potrebno raspršiti šampon na cijelo vlasište, već samo one masne dijelove gdje kosa djeluje bez volumena i prljavo.

Nadalje, ne smijete ga odmah umasirati. Pustite da odstoji dvije minute nakon nanošenja kako bi počeo djelovati. Zatim ga detaljno umasirajte oko korijena kose kako bi se pravilno rasporedio i da ne ostane nakupina na bilo kojem dijelu.

Više volumena i postojana frizura

Šampon za suho pranje kose ne morate koristiti samo kad je kosa masna jer može jako lijepo pomoći da kosa djeluje punija pa će i frizura biti postojanija.

Stavite ga i dan prije za bolji učinak

Ako već uvečer vidite da je kosa prljava i znate da ćete šampon za suho pranje staviti idući dan, možete to i prije spavanja. Neka na kosi odradi svoje preko noći, pokupi sve masnoće, a ujutro će možda trebati još malo šampona za doradu.

Pazite na vrhove

Kada je vrijeme za pranje kose, obično se korijen masti, a vrhovi su suhi. Dok na korijen aplicirate šampon za suh pranje kose, vrhove malo ukrotite uljem.