BOLJA KOMUNIKACIJA

Gay roditelji imaju manje svadljivu djecu

07.06.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Djeca istospolnih roditelja zdravija su od djece heteroseksualnih roditelja, tvrdi novo australsko istraživanje

Djeca koja u dobi od pet do 17 godina žive s gay roditeljima imaju značajno bolje opće zdravlje od one koja žive s heteroseksualnim roditeljima, piše Mail Online. U takvim obiteljima prisutna je veća obiteljska

povezanost, pokazuje istraživanje provedeno na Sveučilištu u Melbourneu u kojem je praćeno 500 djece u dobi između jedne i 17 godina.

Opće zdravlje i obiteljska povezanost djece u dobi od pet do 17 godina koja žive s istospolnim roditeljima pokazala su značajno bolji rezultat u odnosu na australsku djecu iz svih sredina i obiteljskih konteksta.

Kod drugih zdravstvenih kriterija, koji su uključivali samopoštovanje i emocionalno ponašanje, nije bilo statistički značajne razlike.

Istraživanje nije ponudilo objašnjenje zašto djeca istospolnih roditelja imaju bolje opće zdravstveno stanje, ali hipoteza je sljedeća. 'Zbog situacije u kojoj se istospolne obitelji nalaze, oni su općenito spremniji komunicirati i približiti se problemima s kojima se suočava svako dijete u školi, poput zadirkivanja ili nasilničkog ponašanja. To potiče otvorenost', kaže voditelj studije dr. Simon Crouch za The Sydney Morning Herald

Rezultati ovog istraživanja dolaze samo nekoliko dana nakon što je utvrđeno da djeca koju su usvojili istospolni parovi pokazuju jednako dobre rezultate kao ona koju su usvojili heteroseksualni parovi.

Studija provedena na Sveučilištu Cambridge pokazala je da djeca istospolnih roditelja nisu u nepovoljnom položaju u životu te da većina ne trpi nasilje. 'Strah zbog potencijalno negativnih posljedica za djecu koju odgajaju gay roditelji prema našoj je studiji neutemeljen', kaže profesor Susan Golombok, koautorica studije.