REKORDNA GLEDANOST

Finale Dore 2011. pratilo gotovo 600.000 ljudi!

07.03.2011 u 17:45

Bionic
Reading

Finalna emisija Dore 2011. emitirana u subotu, 5. ožujka, u terminu između 20 i 22.15 sati na HRT 1 bila je najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama

Sedmu emisiju u kojoj je za hrvatsku predstavnicu na ovogodišnjem Eurosongu izabrana Daria Kinzer, sa skladbom 'Lahor' Borisa Đurđevića, pratilo je 580.000 gledatelja, odnosno 13,92 posto.

To je za čak 145.000 više od sljedećeg najgledanijeg sadržaja emitiranog u istome terminu.

Koncem ovoga tjedna znat će se i hoće li ovogodišnja pobjednica Dore Daria Kinzer skladbu izvoditi u hrvatskoj ili pak u engleskoj verziji, pod nazivom 'Break a leg'. O uspjehu nove koncepcije Dore koja je ove godine prvi put emitirana u sedam emisija također govori i podatak da je od sedam emisija koje su emitirane u razdoblju od 22. siječnja do 5. ožujka njih pet bilo najgledaniji sadržaj na svim televizijama u udarnome terminu u subotu navečer od 20 sati.

Novi je koncept naišao na iznimno dobar odaziv publike koja je svojim glasovima odlučivala o hrvatskoj predstavnici na Eurosongu. Osim visoke gledanosti, gledatelji su interes za izbor predstavnice za Eurosong pokazali i velikim brojem glasova koji je pristizao svake subote.

Finale je također pobudilo velik interes kako domaćih tako i inozemnih medija, koji su sa zanimanjem pisali o hrvatskoj predstavnici, a pohvale su HRT-u izrekli i 'najmjerodavniji' – članovi hrvatske udruge ljubitelja Eurosonga koji već godinama pozorno prate Doru, ali i naše predstavnike na Eurosongu.