lista prepuna iznenađenja

Fashion Guru: Ovo su uvjerljivo najbolje odjevene osobe u Lijepoj Našoj

20.01.2018 u 11:44

Bionic
Reading

Na listi najbolje odjevenih u 2017. ima jedna novost - više je muškaraca no inače. To je ozbiljan udarac domaćim dizajnerima koji rade gotovo isključivo za žene, ali možda je to u konačnici i dobro jer su onda naši stajliš Hrvati više orijentirani na svjetske brendove

10. Robert Gašpert

On je fotograf poznat svakoj zvijezdi. Omiljeni Robi nerijetko na snimanjima ima bolje stajlinge od većine poznatih osoba koje fotka. Najpoznatiji zagrebački paparazzo definitivno je zaslužio mjesto na stranicama časopisa.

Robert Gašpert Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

9. Franka Batelić

S lakoćom podjednako dobro izgleda u muškom odijelu, bajkerskoj jakni, statement kaputu ili večernjoj haljini. Definitivno podiže prosjek djevojkama nogometaša, koje su sve postale operirane i wannabe zvijezde. Ustvari su domaćice, a pirlitaju se kao da imaju sastanke od jutra do mraka i obavezna pojavljivanja na crvenom tepihu, dok se zapravo samo na Instagramu natječu koja će prva imati novu it torbu.

  • +3
Franka Batelić Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

8. Ana Petričić Gojanović

Ona možda, uz naočale tamnih okvira, djeluje čak pomalo geek. No Ana njeguje poslovni chic kakav se ne viđa često u Hrvatskoj. Većina uspješnih Hrvatica (ili onih uspješnih u hvatanju sponzora) nosi it komade kojima dižu mast followerima na Instagramu, dok Ana fura svoj film, dajući nam pritom nadu da još ima spasa za stil u našem Apsurdistanu.

  • +2
Ana Petričić Gojanović Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

7. Stepan Hauser

Njegove modne kombinacije sve više prate njegovu ekscentričnu osobnost, što je pohvalno. Siguran sam da će to u budućnosti činiti sve bolje.

  • +5
Stjepan Hauser Izvor: Reuters / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

6. Jadranka Sloković

Žena koja je u domaćem dnevnom tisku pokazala čak i koji donji veš nosi (La Perla) uistinu odlično izgleda. Nekako nam je nepojmljivo to da se neka odvjetnica toliko naslikava i da se prati njezin stil (u svijetu nismo vidjeli ništa slično), ali mi smo Hrvatska. Pa zašto onda jedna odvjetnica ne bi bila dio estrade?

  • +11
Jadranka Sloković Izvor: Pixsell / Autor: tportal

5. Grgo Zečić

Grgi godi život izvan naših granica, kao uostalom i većini Hrvata. Kod njega je zapravo bitniji taj stav i kako on nosi odjeću, jer i najobičniji t-shirt napravi da izgleda dizajnerski. On je kotačić modnog establišmenta, a ustvari je pobunjenik protiv njega. I upravo nam je to kod njega totalno cool. Nije svatko u stanju svoju torbu Louis Vuitton oblijepiti ducktapeom i povrh loga LV ispisati svoje inicijale.

4. Dražen Čuček

Otkada je uplovio u bračnu luku, kao da se preporodio. Elegantna izdanja u kojima se pojavljivao nisu prošla nezapaženo, pogotovo fina odijela, a nije prezao ni od inače Hrvatima mrske kombinacije modre i crne.

Znam, znam... Sad se već pitate gdje su Iva Radić, Judita Franković i još nekoliko njih koje redovno osvanu na ovakvim listama. Pa ove godine ni s čime nisu mi zaokupile pozornost. Nije da su bile loše, ali osobito dobre isto tako nisu bile.

3. Anamarija Brkić

Odlično odjevena domaća dizajnerica. Bezvremenski stil koji se pamti, moderan, a opet ženstven. Decentan. Anamarija nosi ležerne kombinacije i definitivno je najbolji model za svoju liniju odjeće.

  • +5
Anamarija Brkić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: JOHNPAVLISH

2. Ljupka Gojić Mikić

Uz Ljupku imate osjećaj da je moda lagana igra u kojoj uvijek ona pobjeđuje. Pokazala je i u trudnoći kako izgledati fora i ne napustiti svoj modni izričaj.

  • +2
Ljupka Gojić Mikić Izvor: Promo fotografije / Autor: John Pavlish

1. Cristel Carrisi i Davor Lukšić

Iako su superbogati, njeguju stil koji većina Hrvatica ne može ni zamisliti jer bi na njihovom mjestu, siguran sam, imale samo artiljeriju koja vrišti 'imam love'. Njih dvoje su čista suprotnost. Iako nose vrhunske komade, od najfinijih tkanina, sve je na njima uvijek vrlo jednostavno i decentno. Nikakav logo i nešto što bi na prvu odalo njihov status. Oni su toliko bogati da su i na Forbesovoj listi najbogatijih, a u medijima se pojavljuju samo na humanitarnim akcijama koje pokrenu ili u poslovnim krugovima.

  • +5
Cristel Carrisi i Davor Lukšić Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Dobra modna kemija

Jelena Veljača i Dražen Čuček

Je li moguće da je Dražen Čuček postao cool? Čovjek kojega smo u Nacionalu gledali u štiklama uz Jelenu je postao muževan. A ona pak odiše ženstvenošću. Kako je lijepo kad se dvoje ljudi pronađe. Veseli nas vidjeti što će nam još pripremiti u godinama koje dolaze.

  • +4
Jelena Veljača i Dražen Čuček Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Najskuplji stil

Mirela Forić i Đurđa Tedeschi

Mirela Srna i Đurđa Tedeschi žene su koje imaju mogućnost kupovati najskuplje brendove. Iako mnogi misle da je to mjerilo dobrog stila, varaju se. Nije. Ipak, zasigurno je puno lakše biti dobro odjeven ako imaš podeblji bankovni račun. Zbog toga sam ove dvije dame stavio u posebnu kategoriju. Jer teško da se mogu mjeriti s ostalima na listi.

Mirela Forić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo
  • +6
Đurđa Tedeschi Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Najbolje kopirani stajlinzi

Severina

Nitko ne zna prolistati Vouge tako temeljito kao Severina. Sada trenutno lista francuski, a vidljivo je da se ipak apdejtala pomoću američkih komercijalnih izdanja. No, isto tako se mora priznati da nitko ne zna nositi tako dobro i medijski popraćeno odjeću kao ona.

  • +15
Severina Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Najbolji street style stajlinzi

Nikolina Pišek

Ona više ne može biti u kategoriji Top 10 jer su njezin ormar i modna izdanja već odavno prerasli takve liste, tako da mi preostaje dati joj posebnu kategoriju - onu najboljih šik street style izdanja.

  • +10
Nikolina Pišek Izvor: Cropix/Promo / Autor: Promo/Cropix