OBLJETNICA 16. LISTOPADA

Fanovi se prisjećaju godišnjice smrti Toše Proeskog

06.10.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Uoči treće godišnjice od smrti Toše Proeskog, njegovi fanovi otpočeli su s prisjećanjem; Toše je tragično izgubio život 16. listopada 2007. u prometnoj nesreći kod Nove Gradiške

Da je živ, danas bi brojao sitno do 30. rođendana i, poput svih, rezimirao što je do sada napravio. Sve je govorilo da bi to bilo mnogo, a on bi to popratio svojim zaštitnim znakom – osmijehom. No kobne konstelacije htjele su drukčije. Oči koje su se stalno smiješile zauvijek su se sklopile, ali iza te svebalkanske zvijezde ostali su obožavatelji koji ne daju da se zaboravi njegov ogroman glazbeni opus i humanitarni rad.

Serija spomena započela je sinoć, na trogodišnjicu njegova zadnjeg koncerta u Skopju. U centru glavnog grada Makedonije okupljena publika pjevala je njegove hitove i, baš kao i tada, mobitelima napravila 'zvjezdano nebo' u njegovu čast.

Dotle u središnjici njegova Fan Cluba u Zagrebu spremaju niz akcija povodom godišnjice smrti. Tako će članovi već ove subote u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj dati krv, odjeveni u majice s njegovim likom. U danima pred trogodišnjicu uslijedit će počasni maraton i otvaranje spomen-ploče u Novoj Gradišci.

Na sam 16. listopada, u Zagrebu će se održati misa zadušnica, a u Tošinu rodnom Kruševu postavljanje velikog svijetlećeg križa u blizini Manastira svetog Preobraženja, čiju je gradnju financirao taj pokojni makedonski slavuj.