NEPONOVLJIVA MODNA IKONA

Evo zašto je Audrey Hepburn vječita modna inspiracija

05.05.2017 u 11:33

Bionic
Reading

Ovih se dana prisjećamo Audrey Hepburn, legendarne glumice i ikone stila, koja bi 4. svibnja, da je poživjela, imala 88 godina

Svojim je jednostavnim, ali profinjenim modnim stilom oduševljavala 50-ih i 60-ih, a njezine bezvremenske kombinacije i danas su neiscrpna modna inspiracija.

Njezin zaštitni znak su efektni outfiti pročišćenih linija, lišeni nepotrebnih detalja. Glumica očaravajućeg pogleda nikad nije nosila kreacije koje previše otkrivaju ili su naglašeno seksi - njezin je modni stil bio uvijek decentan i savršeno je naglašavao njezin vedar karakter.

  • +35
Audrey Hepburn Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Audreyini modni klasici, poput balerinki, suknje do koljena, uskih hlača visokog struka, bijele košulje, dolčevite ili male crne haljine, nisu nikad izašli iz mode pa nimalo ne čudi to da upravo ovu glumicu rođenu u Nizozemskoj i danas smatraju jednom od najvećih modnih ikona.

Uvijek je birala kombinacije koje su bile u skladu s njezinom nježnom građom i nikad nije slijepo pratila trendove - ona ih je stvarala.

Njezina najpoznatija filmska odjeća zasigurno je ona iz filma 'Doručak kod Tiffanyja'. Mala crna haljina koju je nosila kao Holly Golightly stekla je kultni status, pa danas vjerojatno ne postoji nijedna zaljubljenica u modu koja u svojoj garderobi nema ovaj bezvremenski klasik.

Neponovljiva modna ikona oduvijek je shvaćala i moć modnih detalja pa je često svoje stajlinge uljepšavala šeširima, maramama, velikim sunčanim naočalama…

Njezin zaštitni znak bile su i tušem naglašene oči, a voljela je i crveni ruž, za koji je jednom izjavila: 'Za svaku ženu postoji nijansa crvene.'