DRŽAVNA PRVAKINJA

Evo tko pravi najbolje kolače u Hrvatskoj

13.11.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Na petom Državnom prvenstvu slastičara, održanom u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva u Umagu, titulu najbolje ponijela je Ivana Vidaković

Ivana Vidaković morala je sudjelovati u tri obavezne kategorije - svečana torta, topli i hladni desert te kolač i slatki pladanj za 12 osoba. Vidaković, iz hotela Riviera Adria, osvojila je dvije srebrne i zlatnu medalju koje su joj donijele pobjedu u sveukupnom poretku.

Na drugo mjesto plasirala se Ankica Kuljanac iz hotela Sol Garden Istra u Umagu, a treća je Ljiljana Krstinić iz hotela Sol u Umagu.

Tijekom utorka trajalo je i Državno prvenstvo kuhara. Profesionalni kuhari pripremali su jela u nekoliko kategorija, a natjecanje traje do četvrtka, kad će Hrvatska dobiti novog prvaka države u kuharstvu.

Kulinarske radionice

Srijeda na Danima hrvatskog kulinarstva obilovat će radionicama za profesionalne kuhare i amatere. Amateri mogu naučiti pripremati božićne i novogodišnje slastice te praline od čokolade, ali i jela iz voka. Za profesionalne kuhare održat će se radionica hrvatskih autohtonih jela. Neovisno o svom kulinarskom iskustvu i znanju, svatko može sudjelovati i na radionici izrade skulptura od jela. Ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta, a više informacija nađite na www.kuhar.hr ili na stranici na Facebooku