9 ODLIČNIH RECEPATA

Evo što sve možete napraviti s jajima

20.11.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Bez jaja su nezamisliva mnoga jela, ali u kombinaciji s određenim namirnicama bez problema mogu zamijeniti bilo koji ručak ili večeru

Hranjiva, ukusna i laka za pripremu, jaja su idealna za doručak i večeru, a u nekim kombinacijama i za ručak. Huffington Post napravio je listu s devet najboljih načina za pripremu jaja.

1. Quiche

Nalazi se na prvom mjestu jer osim jaja sadrži sastojke poput povrća te slasne šunke. Dok primjerice pečena jaja najčešće poslužujemo za doručak, quiche možete iskoristiti za bilo koji obrok u danu, a ukusan je i kad se ohladi.

2. Fritata

Samo je na korak od quichea jer također ima puno raznih sastojaka koje možete kombinirati po želji, a dostojna je zamjena za bilo koji obrok. Volite li špinat, šunku, jaja i krumpir, morate probati ovaj recept jer se u njemu krije fantastična fritaja.

3. Tvrdo kuhana jaja

Hranjiva i brzo gotova, tvrdo kuhana jaja idealna su ako želite smršaviti jer ne unosite dodatne kalorije, a dobivate hranjive sastojke. Pročitajte ovdje kako savršeno pripremiti tvrdo kuhana jaja.

4. Jaje na kruhu

Topli kruh s jajetom na vrhu uz povrće ili začine mnogima je idealni doručak, posebice vikendom, kada se ne moraju žuriti na posao. Želite li probati jaje na kruhu uz začine i rajčicu, recept se nalazi ovdje.

5. Kajgana

Ovaj način pripreme jaja nezamjenjiv je u mnogim domovima i izuzetno ukusan, a imate li problema s pripremom, savjete pogledajte ovdje.

6. Poširana jaja

Pravilno poširano jaje donosi eksploziju okusa. Mnogi ga izbjegavaju pripremati na taj način jer se boje da neće uspjeti. No to zaista nije teško ako znate nekoliko važnih trikova.

7. Meko kuhana jaja

Pa tko bi odolio toplom i mekom žumanjku koji se savršeno slaže s friškim kruhom? Meko kuhana jaja nezamjenjiva su u mnogim situacijama, pa čak i kad smo bolesni, te moraju biti na listi najboljih ideja za pripremu jaja.

8. Omlet

Idealno je jelo od jaja jer u njega tek možete staviti što god poželite, a dok je sredina mekana i pahuljasta, rubovi su neodoljivo hrskavi. Evo kako možete napraviti omlet s tunom.

9. Pečena jaja

Jednostavna varijanta o kojoj ne treba previše pričati. Sve se svodi na savršenstvo s mekanim žumanjkom, a kada tome dodate neke delicije poput slanine, nije vam potrebno baš ništa drugo. Ne ispadaju li vam jaja ukusno i imate li problema s pripremom, savjete pročitajte ovdje