PREPOZNAJTE NA VRIJEME

Evo najvećih neprijatelja braka!

28.07.2013 u 19:22

Bionic
Reading

Nije lako biti u braku. Znate li koje navike ugrožavaju vašu zajednicu?

Samo vjenčanje je jednostavniji dio zajedničkog života – 'dok nas smrt ne rastavi' je dio na kojem treba raditi i koji zahtijeva trud. Zato zadržavanje emocija, nedostatak zajedničkog smijeha, slaba komunikacija i zamjeranje ne bi trebali biti dio vaše svakodnevice.

273604,276732,270058,274855Zadržavate sve emocije u sebi

Držanje osjećaja u sebi nije dobro ni za jednu vezu, a pogotovo ne za brak. Ono što ne kažete ponekad je veći test za vas i partnera nego ono što kažete jasno i glasno. Primjerice, ako vas vaš partner ima naviku stalno prekidati dok pričate, a vi to mrzite, nemojte prešutno prelaziti preko toga svaki put kada se dogodi – recite mu što vas smeta. On možda nije niti svjestan svoje navike, pa je korisno verbalizirati kako se osjećate u određenom trenutku.

Zaboravili ste na zajedničku zabavu
'Stvarni' život nas svojim imperativima često ometa u zabavnim aktivnostima i smijehu. Naravno da nećete izaći s prijateljima ako vas čeka hrpa kućanskih i drugih obveza, no to ne znači da partner i vi ne možete pronaći vrijeme za malo zabave i rasterećenja. Ako ste se zadnji put dobro nasmijali ili zabavili prije više mjeseci, vrijeme je da se ponovno opustite. Pogledajte film u kinu, posjetite prijatelje koje dugo niste vidjeli, odite na koncert ili u novi restoran – bilo koja ideja koja će vas maknuti iz vaše rutine je dobra ideja!

O ostalim navikama štetnima za bračni život doznajte na ordinacija.hr