ZA SVAKU KOMBINACIJU

Evo kakve su gležnjače najudobnije

20.01.2016 u 12:05

Bionic
Reading

Među zimskim cipelama ove su sezone gležnjače, posebno one od brušene kože, apsolutni hit, ali osim odabira boje i materijala, važno je znati i kako će utjecati na naše zdravlje jer u omiljenim cipelama provodimo najveći dio dana

Znamo kako je teško pronaći cipele koje idu na većinu kombinacija, no kod kupnje treba misliti i na zdravstveni aspekt. Ako ovih dana koristite priliku da kupite još jedan par na sniženjima, osim modela i cijene, promislite i jesu li dobre za svakodnevno višesatno nošenje.

Ako nosite omiljene gležnjače na posao, znači da ste u njima i više osam sati dnevno pa bi bilo idealno da imaju širu petu i ne višu od pet centimetara

Kako je za WhoWhatWear rekao ortoped Bobby Pourziaee, takav je tip gležnjača najstabilniji pa će vam u njima biti udobno i ne bi vas trebala boljeti leđa ili noge. Što je peta viša, to je gležanj nestabilniji što pak može dovesti do uganuća i ozljeda gležnja.

Nadalje, dio cipele koji je na peti treba imati dodatno pojačanje jer materijal nema potrebnu čvrstoću. Jednako tako, gležnjača vas ne bi trebala stisnuti oko gležnja jer može dovesti do nateknuća.

Budući da nemamo svi istu širinu stopala, važno je da budu udobne i da cipela bude dovoljno široka kako biste izbjegli žuljeve, a kod kupnje imajte čarape kakve ćete nositi uz gležnjače jer i to utječe na ugodnost.

Cipele uvijek kupujte na kraju dana jer stopala tijekom dana natiču. Cipele je stoga najbolje probati kad su stopala u takvom stanju, savjetuju liječnici.