KUĆNA NJEGA

Evo kako se lako možete riješiti suhe kože

07.01.2014 u 09:17

Bionic
Reading

Dolaskom hladnih dana koža lica i tijela često će biti suša no inače, ali domaćim pripravcima lako se možete riješiti suhoće i ljuskica

Kako riješiti crvenilo na licu, suhu kožu ili obnoviti ispucale usne, za Huff Post otkrile su nutricionistica Peggy Kotsopoulous i kozmetičarka Rianna Loving.

1. Crvenilo na licu i koži

Radi se o jednostavnom pripravku za koji vam treba ¼ čaše biljke aloa vere. Njoj dodajte žlicu svježe iscijeđenog limuna i, ako imate, žlicu ulja od krkavine. Sve sastojke dobro izmiksajte i nanesite direktno na oštećeni dio kože. Aloa je vrlo cijenjena zbog svojih antiupalnih i ljekovitih svojstava. To je osobito korisno u liječenju kožnih bolesti poput psorijaze, ekcema i rosaceae.

2. Suha koža oko očiju

Ovaj ćete problem lako riješiti uz dva sastojka - hladne krastavce i ulje jojobe.

Nanesite tanko narezane hladne krastavce na oči i ostavite da djeluju 15 minuta. Krastavac prirodno djeluje na upalu i hidratizira kožu različitim vitaminima B koji pomažu boljem protoku krvi.

Nakon toga primjenjuje se ulje jojobe ispod očiju - ostavite ga da djeluje preko noći jer ono iscjeljuje. Ulja je najbolje koristiti noću jer se ne morate brinuti da ćete izgledati masno ili sjajno.

3. Ljuskava koža oko obrva i nosa

Domaći pripravak napravite od iscijeđene jabuke i mrvice soka od limuna. Namočite vaticu i lagano utapkajte na kritična mjesta. Jabuka i limun djelovat će kao blag piling, s time da će jabuka potaknuti proizvodnju kolagena. Na kraju namažite uljem za hidrataciju, posebno ako imate ono od marelice.

4. Suhe usne

Ulje jojobe i shea maslac pomoći će vam riješiti se suhih usana. Ulje jojobe nanesite na usne prije spavanja i ostavite da djeluje cijele noći. Jojoba je puna vitamina E i cinka, hranjivih i umirujućih za kožu. Nemate li jojobu, može pomoći i shea maslac, za koji mnogi stručnjaci tvrde da je najbolji za njegu kože te izuzetno pomaže u slučaju oštećenja i napuklina.