KORISNI TRIKOVI

Evo kako možete produljiti život bižuteriji

16.03.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Već neko vrijeme bižuterija je vrlo popularna među 'fashionisticama', a one dobro znaju da su modni detalji ključni za stil

Nakit od umjetnih materijala po svojoj je popularnosti gotovo zaprijetio i plemenitim materijalima, no nažalost nije toliko trajan.

Sasvim je razumljivo da se zato silno razočaramo kad omiljeni komad nakita, koji smo rado nosile u svakoj prilici, izgubi svoj sjaj, potamni ili promijeni boju.

Otkrivamo nekoliko korisnih savjeta koji mogu produljiti trajanje bižuterije!

Prije svega, isprobajte vrlo jednostavan trik s bezbojnim lakom za nokte koji će zaštititi nakit od promjene boje. Pažljivo njime premažite nakit koji ste prethodno očistili i ostavite ga da se osuši. Zbog tog zaštitnog sloja bižuterija neće promijeniti boju i dulje će trajati.

373233,373334,373325,373280Evo još nekoliko savjeta:

Izbjegavajte kontakt s vodom! Bižuterija ne voli vodu, stoga pazite da se ne smoči. Zato je najbolje skinuti prstenje ili narukvice kad perete ruke.

Držite nakit podalje od sunca i u posebnoj kutiji. Dobra ideja je i da najdraže komade nakita stavite u posebnu vrećicu jer ponekad metali znaju reagirati u kontaktu s drugim materijalima pa će rezultat biti izmijenjena boja.

Bižuteriji ne gode ni parfemi, sprejevi, dezodoransi, losioni ili mlijeka za tijelo, pa pripazite i na to.

Znoj također može utjecati na bižuteriju pa prilikom odlaska u teretanu obavezno skinite nakit.

Kako očistiti bižuteriju? Najlakše ćete je očistiti kombinacijom soda bikarbone i alkohola. Dodajte ih u malo vode i uz pomoć četkice za zube očistite nakit te obrišite mekom krpom. Plastični nakit očistite pastom za zube.