PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE

Ena ponovno okupila obitelj Radeljak i Miju Begović

11.06.2014 u 14:55

Monografija Ene Begović

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album Mije Begović

Bionic
Reading

Brojni štovatelji lika i djela Ene Begović okupili su se u Novom Sadu te su odali počast glumačkoj divi

Nakon što je u studenom prošle godine zagrebačkoj publici u Histrionskom domu svečano predstavljena monografija 'Ena', posvećena životu i djelu Ene Begović, velike hrvatske kazališne i filmske glumice, prije desetak dana brojni štovatelji tragično preminule glumice okupili su se u Novom Sadu, u Sterijnom pozorju, kako bi odali počast glumačkoj divi na otvorenju izložbe njezinih fotografija i predstavljanju monografije.

Na promociju je iz Zagreba stigla glumičina obitelj: suprug Josip Radeljak, kći Lana, koja će uskoro napuniti 14 godina i završava osnovnu školu, Leo Radeljak, majka Tereza te sestra Mia, slavna glumica kojoj je pripala čast da otvori izložbu.


'Uvijek me iznova ponesu snažne emocije kad se prisjetim Eninog umjetničkog opusa. U Novi Sad je uvijek rado dolazila', otkrila je Mia Begović.

O liku i djelu pokojne Ene govorili su oni koji su je privatno i profesionalno najbolje poznavali, a monografija, uz obilje fotografija i tekstova uglednih književnika, teatrologa, novinara, redatelja, glumaca te Eninih suradnika i prijatelja, posebna je i zbog njezinih razmišljanja o životu i umjetnosti.

Svečanosti je bio nazočan i Minja Subota, voditelj dječjih emisija, kojeg veže 35-godišnje prijateljstvo s Josipom Radeljakom.