IDEJNO RJEŠENJE

Dvije namjene istog stana

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prilikom kupnje stambenog prostora, potrebno je analizirati mogućnosti iskorištenja prostora za više svrha, ako se za to u budućnosti ukaže potreba

Poštovani,

postojeći stan planiramo prenamijeniti u ured, s radnim prostorom za tri-četiri osobe, sobom za sastanke i sobom za prijem. Preferiramo klasični stil namještaja i boju mahagonija pa nam je želja da i ured bude takav.

Bitno nam je također da prostor može svojim rasporedom profunkcionirati i kao mali dvosoban stan u nekom budućem vremenu.

Odgovor arhitekta:

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vaš je zahtjev vrlo kompleksan, ali rješiv. Budući da je zona sadašnje lođe jedini izvor prirodnog svjetla, bitno je funkcionalno riješiti i poslovnu i stambenu tlocrtnu dispoziciju u odnosu na svjetlo. Kupaonica će zadržati postojeći položaj, a kuhinju ćemo pomaknuti u zonu hodnika kako bismo oslobodili prostor za ostale funkcije. Ni u jednoj inačici kuhinja neće imati prirodnu rasvjetu, ali će zato ostali prostori biti dovoljno osvijetljeni i prostrani.

Rušenjem pregradnog zida između kuhinje i dnevnog boravka u postojećem stanju i izvedbom lomljenog zida, dobit ćemo nove prostore za smještaj potrebnih sadržaja, kao i prostornu atrakciju. Radna zona za četiri osobe će u stambenoj opciji biti dnevni boravak s blagovaonicom, sala za sastanke postat će komotna spavaća soba, a lođa će postati ured za prijeme, tj, biblioteka i radni prostor u stambenoj opciji.

Koristite parkete u boji mahagonija, kao i namještaj u prostoru. Elementi mogu biti jednostavnih linija, uz upotrebu stakla. Koristite zidne plohe za smještaj dodatnih polica kako bi prostor bio maksimalno iskorišten.

Nešto više klasičnog izražaja upotrijebite u sobi za prijeme, gdje i dekori mogu biti od težih materijala, ali obavezno u svijetlim bojama. Boje zidova predlažemo u bijeloj boji ili vrlo nježnoj nijansi krem boje.

Pločice u kuhinji predlažemo također u bijeloj boji zbog tamne boje koja dominira prostorom. Kvalitetno osvijetlite radne plohe u prostoru, uz upotrebu centralne rasvjete. Zelenilom osvježite prostor.

U stambenoj verziji radni prostor iskoristite za smještaj blagovaonice i dnevnog boravka, a sobu za sastanke iskoristite kao spavaću sobu. Lođu iskoristite kao radni prostor. Na ovaj će način i sve stambene prostorije biti kvalitetno osvijetljene, a raspored prostorija bit će funkcionalan.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi