PET ODABRANIH

Dubrovnik se našao na prestižnoj BBC-jevoj listi

09.08.2012 u 10:54

Bionic
Reading

BBC je objavio listu pet najisplativijih destinacija na svijetu koje treba posjetiti, a na prestižnom popisu našao se i Dubrovnik. Pri opisu dragulja Jadrana nije se štedjelo na pohvalama pa je tako ocijenjen kao zadivljujući grad

'Dubrovnik se nalazi na Unescovom popisu Svjetske baštine i to zahvaljujući svojoj zadivljujućoj gotičkoj, renesansnoj i baroknoj arhitekturi te divnom pogledu na Jadransko more. Dubrovnik je poznat i po živahnom noćnom životu koji europskim turistima omogućuje uživanje u dobroj hrani te ludim zabavama do zore. Placa (Stradun), središnja ulica, prepuna je kafića, a domaće stanovništvo okuplja se na Gundulićevoj poljani na kojoj obavlja kupovinu. Jedite u restoranu Lokanda na Peskariji. To je mali riblji restoran koji se nalazi u staroj gradskoj luci, a služi svježe, tek ulovljene morske plodove. Svakako kušajte crni rižoto od sipe s kozicama. Odsjednite u hotelu Adria koji je smješten u blizini povijesne jezgre, a svojim gostima nudi minimalistički uređene sobe s prekrasnim pogledom na luku i more', piše BBC.

Osim Dubrovnika, na prestižnom popisu BBC-ja nalazi se i indijska atrakcija Dharamsala, kineski grad Gullin, portugalski grad Porto te čileanski Valparaiso. Sudeći prema svemu navedenome, popularnost Dubrovnika stalno raste, što potvrđuju mnogi hvalospjevi objavljeni i u drugim poznatim svjetskim medijima.