ROMANTIČAN ODMOR

Dubrovnik među idealnim destinacijama za medeni mjesec

30.06.2015 u 13:08

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko godina navikli smo se da se na gotovo svakoj 'must see' listi svjetskih turistčkih destinacija, nađe i Dubrovnik. Ovog puta uvršten je na listu netipičniha, ali fenomenalnih odredišta za medeni mjesec koju je sastavio američki portal za putovanja Oyster.com

Iako Amerikanci na medeni mjesec najčešće odlaze na egzotične destinacije s prekrasnim pješčanim plažama poput Kariba, Tajlanda ili Grčke, vrijeme je, kažu u članku, da u društvu ljubavi svog života dožive i neka od manje 'otrcanih' mjesta.

Na stranici Oyster.com naveli su devet destinacija za medeni mjesec iz snova koje nisu toliko razvikane i predvidljive, a opisali su ih kao 'atipična ali fenomenalna odredišta' za uživanje u najromantičnijim danima braka.

Među njima našli su se Ženeva (Švicarska), Buenos Aires (Argentina), Siem Reap (Kambodža), Vancouver (Kanada), Bocvana, Gvatemala, Marakeš (Maroko) i Cape Town (Južnoafrička Republika) te naravno – Dubrovnik.

'Ako ste ljubitelj 'Igre prijestolja' poput nas, onda ste već dobro upoznati s epskim ambijentom i šarmom starog svijeta koje nudi Dubrovnik. Ljepota i romantika dubrovačkog Starog grada je nepobitna.

Čine ga ulice od mramora, prekrasne barokne zgrade, a okružen je Jadranskim morem. Dubrovnik će garantirano inspirirati i zadiviti i vas i vašeg partnera za vrijeme i nakon medenog mjeseca provedenog u ovom drevnom gradu.

Dubrovnik ima sve o čemu mladenci mogu sanjati i nudi ture zidinama, modernu žičaru koja vodi do brda Srđ, ture brodom do obližnjih Elafita i vinske ture po Korčuli', stoji u članku koji je prenio i Huffington Post.