FASHION WEEK ZAGREB

Druga večer Fashion Weeka protekla u znaku Lady GaGe

12.06.2010 u 03:20

Bionic
Reading

Druga večer Dreft Fashion Weeka Zagreb protekla je u znaku Lady Gage. Naime, čak tri dizajnera od predstavljenih devet, od kojih su neki već dobro poznati zagrebačkoj publici, koristila su motive iz spotova ekscentrične glazbenice

Ovogodišnji Fashion Week svakako će obilježiti prevelik broj revija po večeri i suradnja s mladim dizajnerima, koji su bili u većini na drugoj večeri ovog tjedna mode.

Večer je otvorila Karaka design. Dvije djevojke, Vesna i Senija, još jednom su pokazale svoj osebujni stil te prikazale, po njihovim riječima, 'N-tu' po redu reviju s kojom su prezadovoljne, a za samu kolekciju nisu imale neku inspiraciju već su kupile brdo materijala i radile model po model.

'U odnosu na naše modne početke, mnogo smo se razvile, sada više pazimo na ove poslovne stvari, tako da sve što dizajniramo se trudimo imati na papiru kako bi tu kolekciju nekome mogle i prodati', kazale su dizajnerice koje su dosad svake sezone bile vjerne sudionice Fashion Weeka.

Nakon Karake redale su se revije Martine Sporiš i Ane Kujundžić koje nisu pokazale nikakvu novost ni zanimljivost u krojevima, modelima ni materijalima.

Mali odmak od uobičajenog napravio je mladi dizajner Natalio Đangradović koji je na ovogodišnjem Fashion Weeku manekenkama zavezao crne marame preko glave kako bi  stavio naglasak na modele a sudeći po reakcijama publike, već je stekao prve klijente. Mora se priznati, odlična kolekcija. Bravo Natalio, samo tako nastavi.

Hvarski dizajner Toni Rico napravio je retrospektivnu reviju posljednjih pet godina svoga modnog stvaralaštva, koliko djeluje kao dizajner za muškarce. Ova revija više će ostati upamćena po starim šlagerima koji su svirali umjesto uobičajenog housea i vrckavim modelima koji su plesali i zabavljali prisutne, nego po prikazanim modelima.

Srpska dizajnerica Marina Milovanović stajling za reviju posudila je iz spota 'Telephone' Lady Gage i Beyonce, koristeći razne limenke kao uvijače za kosu. Iznenađujuće, nitko se nije dosjetio maske od cigareta kakvu umjetnica koristi u istom tom spotu.

Iako ideja ručnog oslikavanja popularnih startasica nije najsvježija, pet djevojaka iz modnog tima Shuz plijenilo je pažnju kreativnošću i ljepotom svoje kolekcije tenisica.

Najviše očekivan i najviše najavljivan bio je mladi srpski dizajner Marko Mitanovski koji je srpskoj, a sada i hrvatskoj javnosti postao poznat po suradnji s kontroverznom glazbenicom Lady GaGom. Ovom je prilikom oduševio publiku u Boćarskom domu. Revija je bila posve drugačija od onog što smo dosad vidjeli na Zagreb Fashion Weeku. Dizajner je prikazao reviju pomno dizajniranih i stiliziranih kostima napravljenih od crne kože, spoj renesansnog kazališta, sado-mazo outfita i modernih horor serija tipa 'True Blood'.

'Inspiracija za ovu reviju bila mi je renesansni kostim u silueti, koji sam umnožavao stavljajući ga na mjesta koja nisu tipična za renesansni kostim. Što se tiče boje, to je vizualizacija lika Lady Macbeth', spremno nam je ispričao dizajner, a nadovezao se i na suradnju s timom Lady Gage.

'Surađivali smo na editorijalu za Q magazin (u editorijalu je glazbenica gotovo gola, op.a.) te na nekoliko videoradova koji će se koristiti na koncertima tijekom njezine turneje. Napravili smo za nju četiri kostima, a uslijedit će i neka daljnja suradnja za koju će se tek čuti', ostao je samozatajan Marko.