Okusi planine

Doživite kulinarsku raznovrsnost u najvećem skijaškom raju

15.11.2018 u 16:19

Bionic
Reading

Ski amadé već je dugo godina poznat po svojoj izvrsnoj kulinarskoj ponudi u skijaškim kolibama i restoranima na planini te restoranima i hotelima u dolini. Pritom su uvijek u fokusu regionalni proizvodi lokalnih farmera i proizvođača iz pet regija.

Svejedno je li riječ o farmerskoj tržnici, ručku u gondoli ili kušanju vina – u Ski amadé sve odlično prija – „TASTE Ski amadé“. Od sada, zahvaljujući novim rutama za uživanje na skijama, možete individualno doživjeti i isprobati najbolje od kulinarske ponude pojedinačnih regija.

Lokalno i regionalno – ukusna kombinacija od Ski amadé

Jelo ipak najbolje prija ondje odakle potječe. Ondje gdje zimi skijaši luduju na skijama, ljeti raste trava i bilje za krave, od čijega se mlijeka radi sir od kojega se u kolibama rade izvrsne noklice. Lokalnije i regionalnije od toga ne može. Riječ je o pravom zatvorenom krugu, koji u Ski amadé funkcionira upravo savršeno, također i zbog toga što ljudi ovdje cijene dobro, regionalno i tradicionalno jelo, koje jednako tako dobro prija i u skijaškim kolibama i u hotelima i restoranima u regijama u sklopu Ski amadé.

Odlične kolibe s izvrsnom ponudom hrane i vina te s puno šarma

Skijaši se u Ski amadé mogu na puno lokacija uvjeriti u kvalitetu kulinarske ponude. Zahvaljujući brojnim gurmanskim akcijama, danas objedinjenima pod zajedničkim nazivom „TASTE Ski amadé“, skijaški je savez već odavno stekao slavu kao nezaobilazna destinacija za foodieje i kulinarske fanove, posebice zahvaljujući 22 certificiranim skijaško-vinskim kolibama. Dotične se kolibe diče širokom ponudom kvalitetnih austrijskih vina i regionalnih jela, o čemu svjedoče plakete na njihovim ulazima. Jelo i piće ondje se poslužuje na stolove, hrana je regionalna, sezonska i svježe pripremljena. Uz to idu i dobra austrijska vina, ne samo u boci, nego i na čaše, a tu je i sommelier koji dobro zna koja kapljica ide uz koje jelo. Uz ovakvu stalnu i trajnu kulinarsku ponudu u ugodnim kolibama, vrhuncem sezone smatra se tjedan skijanja i vina u ožujku s „najvišom“ farmerskom tržnicom u Alpama.

Iz ljubavi prema užitku – kulinarsko-skijaške rute

Uz dosadašnju široku ponudu „TASTE Ski amadé“, ove zime dodatno stižu i kulinarsko-skijaške rute! Naime, u svakoj od regija osmišljene su nove skijaške rute na temu kulinarstva.

Ove predložene rute spajaju radost skijanja s upoznavanjem skijaških područja i regija i regionalne specijalitete, jedinstvenu austrijsku kulturu skijaških koliba i osjećaj opuštenosti. Jedini preduvjet je skijaška propusnica. Svaka regija nudi najmanje dvije kulinarsko-skijaške rute, na kojima možete provjeriti savjete insajdera i individualno isprobati najbolje od kulinarske ponude dotične regije. Uz to uvijek idu savjeti o posebno dobrim mjestima za uživanje u dolini, kao npr. kod vrhunskih chefova kao što su Johanna Maier u Filzmoosu, Vitus Winkler u St. Veitu, ili u mnogim drugim izvrsnim lokalima. Devet tematskih ruta svaki skijaš može savladati u jednom danu, i to besplatno (ne uključujući jelo i piće u kolibama). Rute su također obuhvaćene novom aplikacijom „Ski amadé Guide“, a mogu se pronaći i na web stranicama Ski amadé.

Dodatne informacije dostupne su na: www.skiamade.com/taste.