VIKEND ZABAVA

Doživite Dan Australije u Zagrebačkom ZOO-u

15.05.2015 u 12:18

Dan Australije u Zagrebačkom ZOO-u

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Bionic
Reading

Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu, 16. svibnja. Posjetitelji će od 11 do 17 sati imati priliku saznati pregršt zanimljivosti o najmanjem kontinentu na svijetu

Zahvaljujući Veleposlanstvu Australije i edukatorima Zoološkog vrta, posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba u subotu, 16. svibnja, od 11 do 17 sati imat će priliku saznati mnoštvo zanimljivosti o Australiji. Događaju će nazočiti veleposlanica Australije Susan Cox.

U 12 sati u australskom će se nogometu okušati juniori Cibone. Vrsne mlade košarkaše popularnom australskom sportu podučavat će
članovi Akademskog kluba AFL Zagreb, a uslijedit će i revijalna utakmica.

Kako bi što bolje upoznali Australiju, prilikom ulaska u Zoološki vrt posjetitelji na blagajni mogu preuzeti 'putovnicu', odnosno knjižicu u koju će skupljati žigove, posjećujući zanimljive edukativne sadržaje. Svaki od sadržaja, odnosno, edukativnih kutaka predstavlja pojedinu saveznu državu ili teritorij Australije.


Posebno zanimljivo bit će upoznavanje s australskim životinjama. U Maksimiru, među ostalima, žive crvenovrati valabi, emu, kokošasta guska, četkastorepi penjaš i dijamantni piton.

Ljubitelji slatkog na svoje će doći u Matildinoj kuhinji. Tamo će se pripremati izvorna australska slastica.

Na likovnoj radionici izrađivat će se suveniri s australskim motivima, a mali ekonomisti moći će razgledati zanimljive motive s australskih kovanica i novčanica. Pritom će naučiti da je australski novac zapravo izrađen od plastike, a ne od papira.

Oni koji žele znati čak još i više o Australiji, moći će posjetiti paviljon Insektarij gdje će se prikazivati niz australskih kratkih dokumentarnih filmova u sklopu programa 'Australija Docs'.